Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
S lievancami a veľmi dobrými, akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem, ale ste ma...
Koložvárska hubová kapusta
Na veľkej cibuli pokrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme ich a okoreníme. Druhú cibuľu tiež pokrájame nadrobno,...
Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...
Kuracie mäso s pórom na pive
V panvici opražíme na oleji kuracie mäso za občasného miešania. Upražíme do zlatista. Pridáme pór...
Frankfurtský mrežovník
Voľakedy som to niekde videl a prišiel čas to vyskúšať... tu je výsledok......
Cviklový kisir s praženým cícerom
Jeden z mojich obľúbených vegánskych receptov - je tak sýty a plný bielkovín, že som sa o ňom raz vyjadril ako o steaku, len nadrobenom...
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...
Vegetariansky burger so zrejúcim syrom a portobello
Ukazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj...
Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...
Údené krídelká na kyslej kapuste
Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká....
Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so...
Hovädzí rib eye steak so špenátovým šalátom s pomelom a tzatziky
Chutná večera alebo zdravý obed :))
Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....
Zapečená kotleta s cibuľkami na víne
Sušené hríby vložíme do vriacej vody a obvaríme ich. Necháme ich vychladnúť v kastróliku s vodou,...
Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...
Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
Mleté mäso, ja som dala miešané hovädzie s bravčovým mäsom zamešame s vajíčkami, jednou väčšou...
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
Internátny wok
Vraj má byť tento týždeň aspoň jedno jedlo na woku, tak som si vymyslela svoju verziu...
Slaný koláčik po našom
Na olivovom oleji si speníme na jemno pokrájanú cibuľku, pridáme zmrazené guľky lístkového šalátu a podusíme....
Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....
Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...
Zapekané špagety so syrom
Tento recept má naučila moja kolegyňa z práce keď som k nej prišla na návštevu. Je to...
Pirohy so špenátom a syrom Džugas
Množstvá udávam len orientačné, robila som všetko od oka, ale je to jednoduchý recept, ...
PA-VA-NA-ME v horčicovej omáčke a na miski karfiolový šalát s fazuľou ...
V sobotu boli naši malí hokejisti v Selciach na guľáši – pri príležitosti ukončenia hokejovej sezóny (z...
Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...