Foto: svedka
porcií
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska,ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla. Takisto si nakrajame cibulu. Na pecenie pouzijeme zapekaciu nadobu- nevymastujeme. Zacneme navrstvovat zemiacky s cibulou,najlepsie je striedat vrstvy,tak aby sme navrchu mali len zemiacky.
-
2
Smotanu zmiesame s korenim,cesnak pretlacime a zamiesame do smotany,dosolime. Zmesou zalejeme zemiacky.
-
3
Vlozime do vyhriatej rury-120stupnov- a pecieme 3 az 4 hodiny. Sem tam skontrolujeme,aby nam nezhorel povrch,ale zostal krasne zlaty a chrumkavy. Hotove su vtedy,ak sa zemiacky doslova rozpadaju v ustach,ale stale drzia tvar. Ozajstna delikatesa,netreba ani ziadne masko.Ale ked tak,vhodne su len nejake grilovane rezne,ci uz bravcove alebo kuracie... Dobru chut :)
pouzijeme zapekaciu nadobu.najlepsie janske sklo
To je predsa jenské sklo, pomenované podľa mesta Jena v Nemecku. Kde sa tá hlúposť -janské- zobrala???