Tvarohové pusinky s omáčkou z černíc

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Tvarohové pusinky s omáčkou z černíc
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
1 PL
40 g
400 g
8 ks na ozdobu
2 pl plátkované
1 dl




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a primiešame doň múku a tvaroh. Dáme variť vodu s trochou soli. Z tvarohového cesta postupne vykrajujeme pomocou dvoch lyžíc halušky, ktoré dáme variť do vody. Len čo vyplávajú na hladinu, otočíme ich a varíme ešte asi 3 minúty.

  2. 2

    Varené pusinky preložíme do studenej vody, aby vychladli. Odkvapkané ich preložíme na tanier. Černice rozmixujeme so sirupom a prepasírujeme. Nalejeme do hlbokého taniera, pridáme tvarohové pusinky a ozdobíme praženými mandľami a černicami.

  3. 3

    Náš tip: Černice sú vzdialené príbuzné ruží. Obsahujú veľa vitamínu C a E, vlákninu, kyselinu listovú a farbivo s protisklerotickým a protizápalovým účinkom. Vysoký obsah železa podporuje tvorbu červených krviniek, vápnik pomáha pri stavbe kostí, draslík odvodňuje a znižuje tlak.

Diskusia k receptu

marcy
mňam,nezhorkne tá omáčka ,keď sa pomerne dosť kôstok rozmixuje ?...nezabudnem na jedno leto,kedy sme natrafili potulkami horou " more " černíc ....najedli sme sa,naplnili fľaše od minerálky,zamrazila som ich,upiekla som tvarohovo-černicový koláčik s posýpkou,mňááám :-O))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia