Tvarohové pusinky s omáčkou z černíc
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a primiešame doň múku a tvaroh. Dáme variť vodu s trochou soli. Z tvarohového cesta postupne vykrajujeme pomocou dvoch lyžíc halušky, ktoré dáme variť do vody. Len čo vyplávajú na hladinu, otočíme ich a varíme ešte asi 3 minúty.
- 2
Varené pusinky preložíme do studenej vody, aby vychladli. Odkvapkané ich preložíme na tanier. Černice rozmixujeme so sirupom a prepasírujeme. Nalejeme do hlbokého taniera, pridáme tvarohové pusinky a ozdobíme praženými mandľami a černicami.
- 3
Náš tip: Černice sú vzdialené príbuzné ruží. Obsahujú veľa vitamínu C a E, vlákninu, kyselinu listovú a farbivo s protisklerotickým a protizápalovým účinkom. Vysoký obsah železa podporuje tvorbu červených krviniek, vápnik pomáha pri stavbe kostí, draslík odvodňuje a znižuje tlak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu