
Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...

Vrtuľky v pikantnej paradajkovej omáčke so zelerom, olivami a balkánskym syrom
Naša dnešná večera. Taká rýchlovka. Mala som krásny zeler s vňaťou, tak som použila...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Lososový tatarák s avokádom - fitness recept
Lososový tatarák s avokádom. Ak si fanúšik hovädzieho tataráku, tak tento si zamiluješ. Lajkuj...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Kuskus s restovaným feniklom a Tofu
Rýchly a výživný recept, plný zeleniny a Tofu na panvicu. Navyše vám nezaberie viac...

Pečená plnená paprika
Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa...

Dusené gulášové uhorky so zemiakmi
Guláš, aký iste nepoznáte - s uhorkami, zemiakmi, poriadne pikantný a podávaný s bravčovým...

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...

Cestoviny s robi a zeleninou v kokosovej omáčke
Robi pokrájame na kocky a (najlepšie na noc) naložíme do marinády z horčice, sójovej omáčky, ...

Špenátové halušky s kuracím mäskom
Špenátový pretlak dáme do sitka a necháme z neho odtiecť všetku "tú zelenú vodu". Pridáme nastrúhané...

Huby so zemiakmi
Tento recept mám od mojej svokry a švagrinej. Takto pripravené huby obľubujú ako manžel, tak...

Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...

Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...

Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Volské oko nasladko
Tváří se jako volská oka, ale nejsou to volská oka :) Toto jídlo jsem dělávala dětem,...

Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....

Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...

Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...

Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...

Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...

Kuracie stehná s prekvapením
Dnešný obed bol taká improvizácia čo chladnička dala to som navarila. Hádam sa niekto inšpiruje.

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....