Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...
Plnená bravčová pečeň
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.
Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...
Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...
Bravčové pliecko plnené kuracinkou
Veľmi chutné šťavnaté mäsko. takto naplnené nepečiem v trúbe, ale ho zapekám pomaly v rajnici......
Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kúskami
Tento recept mám od uja Paľa. (Už som raz opísal jeho baštu z bravčovej pečienky. ) Tento...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Strapaté rezne so syrom
Mäso nakrájame na menšie kocky. Pridáme celé vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr....
Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...
Vyprážané kuracie prsia plnené marhuľami
Veľmi ľahký obed s kuracími prsiami , ktoré som naplnila čerstvými marhuľami a strúhaným syrom....
Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.
Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov...
Lievance s kyslou smotanou a horúcimi malinami
Vajcia a cukor premiešame, pridáme droždie rozpustené vo vlažnom mlieku a múku. Necháme podkysnúť asi 10-15...
Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...
Kuracie stehná po marocky
V tomto recepte ma fascinovala kombinácia surovín. U nás doma sa najradšej jedia pikantné jedlá a tento...
Staroslovenský podlistník
Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, roztretým cesnakom,...
Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...
Cuketová polievka s rukolou
Polievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno...
Bravčové v zeleninovej omáčke s kôprom
Bravčové mäso má veľmi rado akékoľvek omáčky, tak som mu dnes pripravil hustú, takmer ako...
Bravčové plátky s brokolicou a karfiolom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Z každej strany posypeme rascou, ...
Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke
Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....
Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku
Toto cestíčko používam na všetko, s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím, inokedy kôpar, vegeta......
Segedínsky guláš so sójovými kockami
Na sójové kocky nalejeme 0, 5 l teplého hovädzieho vývaru z kostí a prikryté necháme nasiaknuť asi...
Kváskové cestoviny - pappardelle
Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...
Pangasius na jablkách so skorými zemiakmi ( fotorecept )
Kedže má môj braček prázdniny , a ja som posledný víkend doma tak mu plním čo...
Rýchlá pochúťka z kuracích stehien (na spôsob zajaca)
Keď boli deti malé nechceli jesť zajačie mäso (že je to ako mačka), tak som vyskúšal...
Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...