Chalupársky cuketový nákyp

jarik - fotkajarik, 20. októbra 2013
Chalupársky cuketový nákyp
Foto: jarik

Tohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby Zobraziť celý popisTohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby som sa s ním podelil s ostatnými priaznivcami varenia.

6
porcií
15 minút
príprava
60-80 minút
na 160-170 °C

Suroviny

2 ks
7-8 strúčikov
2 ks
200-250 g
200 g
1 ks
6 PL
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu očistíme a najemno nastrúhame.

    Chalupársky cuketový nákyp - obrázok 1
  2. 2

    Do nastrúhanej cukety pridáme nastrúhaný tvrdý syr, rozotrený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu a múku, v ktorej sme si predtým rozmiešali prášok do pečiva.

    Chalupársky cuketový nákyp - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky vmiešame do zmesi, z bielok vyšľaháme sneh a na záver ho taktiež zapracujeme do zmesi.

  4. 4

    Hmotu nalejeme do silikónovej formy alebo do vytretej misy z jenského skla.

    Chalupársky cuketový nákyp - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne zeleninovým šalátom, ale nákyp chutí aj samostatne. Prajem dobrú chuť! Upozornenie – nákyp sa míňa veľmi rýchlo, o čom svedčí aj úvodná snímka upečeného produktu!

Diskusia k receptu

mariamka
sme tu cuketovali cele leto a receptov je stale dost :) musi by dobry takyto kolac s cesnakom a so syrom,, skoda, ze nevidno ten rez :)
jarik
To sa dá jesť na ráno, obed, večer, studené, teplé, s prílohou, bez prílohy... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia