Foto: jarik
Tohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby Zobraziť celý popisTohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby som sa s ním podelil s ostatnými priaznivcami varenia.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Postup
-
1
Cuketu očistíme a najemno nastrúhame.
-
2
Do nastrúhanej cukety pridáme nastrúhaný tvrdý syr, rozotrený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu a múku, v ktorej sme si predtým rozmiešali prášok do pečiva.
-
3
Žĺtky vmiešame do zmesi, z bielok vyšľaháme sneh a na záver ho taktiež zapracujeme do zmesi.
- 4
Hmotu nalejeme do silikónovej formy alebo do vytretej misy z jenského skla.
- 5
Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne zeleninovým šalátom, ale nákyp chutí aj samostatne. Prajem dobrú chuť! Upozornenie – nákyp sa míňa veľmi rýchlo, o čom svedčí aj úvodná snímka upečeného produktu!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu