Koložvárska kapusta

mojack - fotkamojack, 26. novembra 2010

je veľa receptov ale tento môj upravený ľúbime...

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
200 ml
300-400 g
1 ks
 mletá
200 ml
 kocka




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľku spením na oleji, pridám udenú bravčovú krkovičku narezanú na rezance,osolím, okorením, pridám trošku mletej papriky.Vodou s bujonovou kockou všetko zalejeme.Nechám prejsť varom.

  2. 2

    Do misy z jans.skla alebo vyšší pekáč dáme 1/2 prepláchnutú kyslú kapustu.Potom ryžu s kukuricou. Na túto ryžu dám 2/3 zmes z udeného mäsa a znova pôjde druhá časť kapusty.Zmes čo mi ostala tak polejem kyslú kapustu a dám do rúry . Dolejem vodu podľa potreby. Všetko musí byť skoro zakryté vodou.

  3. 3

    Môže sa dať smotana ale ja to nedávam.

Diskusia k receptu

matased
Ja robievam často koložvársku kapustu, nedávam kukuricu, naopak jednu vrstvu tvorí u mňa ešte aj klobása, vodu nedolievam, ale použijem rozhabarkovanú smotanu spolu s vajcom a vegetou. Ale ináč je to skoro rovnaký postup - chutné a rýchle jedlo!
mojack
Ja túto koložvársku kapustu robím hlavne na dovolenke v Chorvátsku, a tam je teplo tak hlavne kvôli tomu tam nedávam smotanu. Deti majú radi kukuricu tak na želanie pre nich sa tam dostala. Udomácnila sa takto doma a nazvali ju dovolenková kapusta.
mojack
Ako som písala je to koložvárska ktorú som si upravila PP-/podla potreby/
Myslím, že do originálnej by malo ist mleté mäso.
babkakatka
Áno, mäso udusiť a potom zomlieť pomiešať s uvarenou ryžou, kyslú kapustu udusiť a potom vrstviť, naspodok zap.misy polovicu kapusty potom ryžu s mäsom nato kolieska údenej klobásky a nato druhú polovicu kapusty, zaliať so šľahačkovou smotanou a zapiecť.
enss
Ja robím tiež len takú diétnejšiu verziu s udusenými kuracími prsiami, bez klobásy a údeniny.
mojack
Ja dávam surovú ryžu, varit ju 2x / raz vo vode a druhy krat s mäsom/ sa mi zdá robota navyše.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia