Cuketová pizza
Cuketu zbavíme šupky a jadierok a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme šťavu a dužinu dáme do misy...
Kuracia rolka plnená brokolicou a kozím syrom s brokolicovou ryžou
Tento recept vznikol počas varenia a milión krát som všetko menil, ale nakoniec som bol veľmi...
Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť....
Plnená paprika s ryžou a šošovicou
Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je...
Portugalské kurča piri–piri
Na prípravu piri–piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak,...
Losos s brokolicovou omáčkou
Milujem lososa, veľmi rýchlo sa pripravuje a je výborny s akoukoľvek omáčkou. Dnes sme si dali brokolicovú....
Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske
Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá. Remosku mám len asi...
Rezance so slaninkou
Spomienka na dovolenku v Alpach, v Rakusku, spred niekolkych rokov. Vybrali sme sa na...
Brokolica so syrovou omáčkou
Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme...
Cuketové vrtuľky s tofu syrom
Konečne už máme na záhradke svoje cukety a keďže som dnes potrebovala dobre a rýchlo navariť, ...
Lahôdkové kura
Kura umyjeme, rozporcujeme, nasolíme a uložíme do vymastenej zapekacej misky.
Dokonalý steak
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho...
Knedľa z ražného kvásku
Za kvások vďačím Irenaw. Najprv som neveďela, či tento pokus bude úspešný, ale dopadlo...
Rizoto, čo má srdce
Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...
Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...
Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou
Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...
Maďarské tvarohové halušky
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Slaninové rezne
Bravcove rezne si riadne naklepeme z oboch stran. Jemne osolime a okorenime. Polozime o trochu mensi platok...
Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami
Dobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ...
Kuracie prsičká v bavlnke
Kuracie prsia mám rada na všetky spôsoby a keď je po ruke cukina, nápady prichádzajú samé....
Kuracie rezančeky s mrkvou a fazuľou
Jednoduché a ľahké jedlo, ak vynecháme smotanu, tak je úplne bez tuku, ale v...
Zapečená červená kapusta
Na troške cesnakového oleja popražíme slaninku, aby nám nehorela a potom pridáme kapustu a popražíme do polomäkka...
Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby...
Králik na tymiáne
... so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...
Špagety s voňavou omáčkou z čerstvých paradajok a bazalky
Naša najobľúbenejšia paradajková omáčka. Rýchla, jednoduchá a chutí fantasticky....
Plnené šampiňóny
Pridávam niečo z receptov môjho manžela... Toto bolo naše nedeľné menu :-))))
Hus plnená jablkami a pomarančom
Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Pečienkové halušky s kapustou
Mala som chuť na kapustové halušky... Po ceste domov som sa zastavila u...
Richtárová pochútka
Mam rád zemiakové placky, pečienku aj bravčové mäso a toto je pre mňa výborná kombinácia.
Boloňské špagety podľa mňa
Výborná omáčka, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek, napríklad aj so zvyškami mäsa z polievky.
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...