Foto: lucina2222
Môj braček sa každý piatok vracia z internátu domov, a tak som do mamy dostala úlohu, navariť mu niečo fajnové. Tak som pohla fantáziou Zobraziť celý popisMôj braček sa každý piatok vracia z internátu domov, a tak som do mamy dostala úlohu, navariť mu niečo fajnové. Tak som pohla fantáziou a vznikli tieto úžasné cestovinky. :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
400 g |
|
|
|
Marináda : | |
4 čl |
|
1 čl |
|
|
|
2 čl |
|
Omáčka: | |
1 |
|
1 |
|
1 čl |
|
3 strúčiky |
|
|
|
alebo mlieko (na zahustenie alebo zriedenie) |
|
Postup
-
1
Dáme si zohriať vodu na cestoviny. Mäsko pokrájame na rezančeky a popražíme na olivovom oleji. Pridáme koreniny (alebo si mäso namarinujeme deň pred tým) a citrónovu šťavu. Necháme dusiť na miernom ohni.
- 2
V druhom hrnci si zohrejeme smotanu, v ktorej necháme rozpustiť tavený syr, za občasného miešania. Pridáme horčicu, roztlačený cesnak a podľa chuti dosolíme. Ak sa nám zdá omáčka veľmi riedka, tak ju zahustíme múkou rozmiešanou v trochu mlieku, a ak hustá, dolejeme trocha mlieka.
- 3
Uvarená cestoviny si scedíme a pokvapkáme trochou olivového oleja, a možme ešte posypať bylinkami. Tak ich možme servírovať na tanier, porciu polejeme syrovou omáčkou a na vrch doložíme chutnú kuracinku. Posypeme pažítkou a možme podávať. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu