Pasta alla formaggio-pollo (syr a kura)

lucina2222 - fotkalucina2222, 7. septembra 2012

Môj braček sa každý piatok vracia z internátu domov, a tak som do mamy dostala úlohu, navariť mu niečo fajnové. Tak som pohla fantáziou Zobraziť celý popisMôj braček sa každý piatok vracia z internátu domov, a tak som do mamy dostala úlohu, navariť mu niečo fajnové. Tak som pohla fantáziou a vznikli tieto úžasné cestovinky. :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
Marináda :
4 čl
1 čl
2 čl
Omáčka:
1
1
1 čl
3 strúčiky
  alebo mlieko (na zahustenie alebo zriedenie)




Postup

  1. 1

    Dáme si zohriať vodu na cestoviny. Mäsko pokrájame na rezančeky a popražíme na olivovom oleji. Pridáme koreniny (alebo si mäso namarinujeme deň pred tým) a citrónovu šťavu. Necháme dusiť na miernom ohni.

  2. 2

    V druhom hrnci si zohrejeme smotanu, v ktorej necháme rozpustiť tavený syr, za občasného miešania. Pridáme horčicu, roztlačený cesnak a podľa chuti dosolíme. Ak sa nám zdá omáčka veľmi riedka, tak ju zahustíme múkou rozmiešanou v trochu mlieku, a ak hustá, dolejeme trocha mlieka.

  3. 3

    Uvarená cestoviny si scedíme a pokvapkáme trochou olivového oleja, a možme ešte posypať bylinkami. Tak ich možme servírovať na tanier, porciu polejeme syrovou omáčkou a na vrch doložíme chutnú kuracinku. Posypeme pažítkou a možme podávať. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

micanela
nechcem byť zlá ale toto je klasické internátne jedlo - cestoviny a čo dala chladnička
lucina2222
micanela On je na stredoškolskom internáte a tam by sa v kuchyni asi ťažko babrali s dochucovaním ako je toto.. :)) A niekedy človek nemá doma suroviny typu olivky, šampiňoniky a sušené paradajky :) nieje umenie variť bohato čo sa týka surovín a draho.Mne stačí že je spokojná moja rodina a recepty tu dávam len pre svoju radosť :)
3sandra3
no prepáč, MICanela, to jedlo sa mi páči a vôbec nie je čo chladnička dala... Ja by som si pochutnala :-))
lusinkab
Zaujimavy receptik len si zmen v nazve surovin cannelloni na rigatoni lebo to co je na obrazku cannelloni nie su :-)
madona
Krásne cestovinky, aj pekne naaranžované. Veľa žien ani po 20-ke nevie variť a toto si urobila super. Braček sa určite schuti najedol.
danda3
Tak tento recept sa mi veľmi páči, určite ho aj ja pripravím pre synov, majú radi všetko od cestovín a kuraťa a takéto si na intráku neurobia ani náhodou.:) Len pridávaj ďalej, teším sa na ďalšie.♥
babulicka
Cestoviny na obrazku su Penne,nie Cannelloni,ale verim ze bracek si povhutnal aj tak😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia