Teľací rumpsteak na vínovej cibuľke
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na hrubšie rezne, osolíme a okoreníme, potrieme ich olivovým olejom z každej strany a necháme odležať v chlade cez noc. Na druhý deň na rozohriatej panvici stejky sprudka opečieme z každej strany a vložíme do rúry predhriatej asi na 180 °C na 5–10 minút podľa toho, ako chceme mať stejky prepečené.
- 2
Kým sa mäso pečie, na masle speníme rozštvrtené cibuľky, podlejeme ich červeným vínom a necháme odpariť. Omáčku pripravíme tak, že na masle jemne prehrejeme sezamové semienka, pridáme horčicu, smotanu, vývar, biele víno a za stáleho miešania necháme omáčku variť na želanú hustotu. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Pri podávaní na tanier prekladáme listy baby špenátu s cibuľkami, jemne posolíme a posypeme sezamovými semienkami a nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Mäso pokrájame na väčšie kusy a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi, ktoré upravíme podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vtedy ziaden nie je zly a tento aj moze byt.