Pekáčové rezne

snehurka1 - fotkasnehurka1, 5. marca 2011

Tento recept robím,keď čakám na obed viacej ľudí.Keď sa zíde početnejšia rodina a príbuzní.

8
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny

3 kg
5 ks
5 PL
5 PL
3 KL
5 KL
3 PL, na pečenie
1 l, horúca




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rezne,vyklepeme,môže byť aj mastnejšia,žiadny problém,ani to nezbadáte.,nemusíme soliť ani koreniť.rezne obalíme v strúhanke.Rozšľaháme si vajíčka a naklepané mäso obalíme v nich z oboch strán, prudko opečieme na oleji. Opečené mäso naskladáme do pekáča na stojato,tesne jeden vedľa druhého. zalejeme omáčkou z horúcej vody,horčice,kečupu,korenia,vegety a trochu oleja. prikryjeme druhým pekáčom a pečieme najmenej 60min.ale môžeme aj viacej,občas pozrieme a ak je málo štavy,podlejeme vodou.Mäso je mäkulinké a rozplýva sa v ústach. Podávame so zemiakovoz kašou a uhorkovým šalátom.

Diskusia k receptu

tetrisss
Presne take robievam, len maso najskor obalim v struhanke, vo vajci a opeciem a ostatne, ako ty. Este na poukladane rezne dam trochu udenej slaninky. Mam ich velmi rada.
havino
aj ja ich robievam na rozny sposob, len vždy najskor obalím v strúhanke
evanaaa
Neviem si predstaviť, ako sa na stojato udržia, nestečie to vajce? A tiež by som chcela vedieť, či vôbec sa vajce chytí na mäso, ak nie je pred tým pomúčené. Ináč robievam, ako píšu aj Tetrisss a Havino, vklepem ( obalím) strúhanku, omočím do vajca a potom až osmažím, s výpekom dám do pekáča, prípadne podlejem ešte ochutenou vodou, ale niekedy ani nie. Rezne ale dávam naležato-vodorovne. Ináč, máš pravdu, mäsko je mäkké a dobré.
snehurka1
najskôr sa dá do strúhanky a potom do vajíčka a opečie sa na oleji,som tu stúhanku zabudla,ospravedlňujem sa.ale keď je veľa ludí,mäso na stojáka,nič sa tým nepokazí.
alenka0901
Zvykla som takto robiť hovädzie mäso, naspodok som dala nakrájanú cibuľu a potom som postupovala podobne.
heureka
Ja tiez takto robím.Je to velmy chutné stavnaté a makké maso.Ja robím aj z kuraciny,zo stehna a z prsia.Pred pecením este posypem s majoránkou a kmínom.
marienka44
Aj ja to robim, ale s hovädzím masom. Do vody /2 dcl/ ide olej,mast, horcica, kecup. Vyborne, makke.
sovka62
Aj ja som ich pôvodne robila len z hovädziny. Mali názov židovské rezne, keďže židia bravčové nejedia a vypražená hovädzina by bola tvrdá, vraj ich vymysleli takto. Ale teraz ich už robievam aj z bravčového. Podlievam vývarom rozmiešaným s lyžicou horčice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia