Foto: andys
Letný recept pre všetkých fanúšikov grilovania
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, cherry paradajky prekrojíme na polovičky, šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky alebo štvrtinky, obe cibule na mesiačiky a papriky na hrubšie kolieska.
-
2
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán olivovým olejom.
-
3
Takto pripravenú zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici (alebo vonkajšom grile) z oboch strán. Grilujeme opatrne, aby vynikla štruktúra panvice. Cesnak grilujeme neošúpaný.
-
4
Ugrilovanú zeleninu premiešame, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a prelejeme balzamicovým octom.
-
5
Grilovaný šalát je výbornou prílohou ku grilovanému mäsu ako samostatné jedlo alebo ako samostatné diétne jedlo.
Diskusia k receptu