Trochu netradičný rezeň na indicky spôsob chutí výborne!
Suroviny
1 kg, (alebo karé) |
|
1 ks |
|
podla chuti |
|
1-2 ks, sterilizovaná |
|
podla chuti |
|
podla chuti mlete(môže byť aj drvené) |
|
asi 10 PL |
|
3-4 |
|
na špičku noža |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Rezne zľahka naklepeme a po obvode si ich narežeme aby sa nám mäso nekrútilo. Zmiešame jogurt,pálivú papriku,nadrobno nakrájanú kápiu,mleté korenie,hrebíček,soľ a trochu oleja. Potierame zmesou (keď máme dosť marinády tak ich môžeme marinovať) rezne po obidvoch stranách a necháme odležať niekoľko hodín.
- 2
Do rozpáleného oleja vložíme bobkový list a škoricu a premiešame.(bobkový list po chvíli vyberieme aby nezhorel) Rezne v takto v pripravenom oleji prudko opečieme po obidvoch stranách. Podávame z ryžou a zeleninovým šalátom! (Ja k tomu používam aj kari ryžu a broskyňoví kompót je to super!) Prajem dobrú chuť všetkým ,,GURMÁNOM"dobrého jedla!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu