Špenátové pelmene s mletým mäsom
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Plnka: | |
| 200 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové) |
|
| 1 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| 10 g |
|
| 4 g |
|
| Cestoviny: | |
| 300 g |
|
| podľa potreby |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením.
- 2
Cestoviny: mladé špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom vo vode. To isté urobíme, ak použijeme špenátový pretlak. Zmiešame s polohrubou múkou. Vypracujeme cesto stredne riedkej konzistencie. Má byť o niečo jemnejšie ako na domáce rezance.
- 3
Plnku dáme na rozvaľkané cesto, z ktorého môžeme vykrojiť kolieska pohárom, nakrájať trojuholníky, ak máme osemuholníkové vykrajovadlo alebo formu. Dostaneme tvar pravých pelmení. Cesto, na ktorom máme poukladané mleté mäso, zlepíme a varíme vo vriacej vode asi päť až sedem minút podľa veľkosti pelmení.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu