Špenátové pelmene s mletým mäsom

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Špenátové pelmene s mletým mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
200 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové)
1 PL
1 strúčik
10 g
4 g
Cestoviny:
300 g
 podľa potreby
20 g
100 g




Postup

  1. 1

    Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením.

  2. 2

    Cestoviny: mladé špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom vo vode. To isté urobíme, ak použijeme špenátový pretlak. Zmiešame s polohrubou múkou. Vypracujeme cesto stredne riedkej konzistencie. Má byť o niečo jemnejšie ako na domáce rezance.

  3. 3

    Plnku dáme na rozvaľkané cesto, z ktorého môžeme vykrojiť kolieska pohárom, nakrájať trojuholníky, ak máme osemuholníkové vykrajovadlo alebo formu. Dostaneme tvar pravých pelmení. Cesto, na ktorom máme poukladané mleté mäso, zlepíme a varíme vo vriacej vode asi päť až sedem minút podľa veľkosti pelmení.

Diskusia k receptu

ancicka
To môže byť dobré.Mam špenátove listy zamrazené tak vyskúšam,Ešte som take nevarila.
marttha
Vyzera to dobre....vyskúšam a dúfam že to aj tak bude chutiť.... :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia