Špenátové pelmene s mletým mäsom
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Plnka: | |
200 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové) |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
10 g |
|
4 g |
|
Cestoviny: | |
300 g |
|
podľa potreby |
|
20 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením.
- 2
Cestoviny: mladé špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom vo vode. To isté urobíme, ak použijeme špenátový pretlak. Zmiešame s polohrubou múkou. Vypracujeme cesto stredne riedkej konzistencie. Má byť o niečo jemnejšie ako na domáce rezance.
- 3
Plnku dáme na rozvaľkané cesto, z ktorého môžeme vykrojiť kolieska pohárom, nakrájať trojuholníky, ak máme osemuholníkové vykrajovadlo alebo formu. Dostaneme tvar pravých pelmení. Cesto, na ktorom máme poukladané mleté mäso, zlepíme a varíme vo vriacej vode asi päť až sedem minút podľa veľkosti pelmení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu