Foto: lamey
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča naporcujeme na jednotlivé časti (stehná, prsia...). Z chrbta urobíme vývar, ktorý neskôr využijeme na podliatie - nemusí byť.
- 2
Na troche oleja rozpražíme cibuľku takmer až do hneda. Mäso orestujeme v hrnci z oboch strán dozlatista. Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou paprikou, novým korením a bobkovým listom. Pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen. Podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 30 minút domäkka. Potom pridáme malinový džem a už bez pokrievky varíme ešte 10-15 minúť, aby sa prebytočná tekutina odparila.
- 3
Ako príloha sa hodia halušky alebo opečené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Klasika je pečené kura,prešpikované slaninkou + soľ,MČK,cibuľa a nové korenie...jednoduchosť sama :)