Kura na spôsob bažanta

lamey - bez fotkylamey, 5. októbra 2015
Kura na spôsob bažanta
Foto: lamey
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 ml
350 g
2 ks
100 ml
1 PL
5 ks
4 ks
2 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kurča naporcujeme na jednotlivé časti (stehná, prsia...). Z chrbta urobíme vývar, ktorý neskôr využijeme na podliatie - nemusí byť.

  2. 2

    Na troche oleja rozpražíme cibuľku takmer až do hneda. Mäso orestujeme v hrnci z oboch strán dozlatista. Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou paprikou, novým korením a bobkovým listom. Pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen. Podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 30 minút domäkka. Potom pridáme malinový džem a už bez pokrievky varíme ešte 10-15 minúť, aby sa prebytočná tekutina odparila.

  3. 3

    Ako príloha sa hodia halušky alebo opečené zemiaky.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Recept ma prekvapil...teda je to kura na spôsob bažanta NA DIVOKO...
Klasika je pečené kura,prešpikované slaninkou + soľ,MČK,cibuľa a nové korenie...jednoduchosť sama :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia