Foto: afataga
Vôbec nie je pravda, že steaky sa robia len zo sviečkovice, inšpiráciu som našla tu: http://www.youtube.com/watch?v=wOJJtJ4n9CE, výsledok ma milo prekvapil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V stredu som kúpila hanger steak, do dnes som ho nechala v chladničke odležať. Mäso som očistila podľa návodu na YT. Rozdelila som na 4 ks po cca 100g, hodinu pred prípravou som výdatne posypala soľou a korením nadrveným v mažairi, nechala som ho na linke
-
2
Na panvicu som dala trošku masti, nechala riadne rozpáliť, mäso je také šišaté, tak som ho pri opekaní otáčala, opekala som ho cca 4 min.
-
3
Potom som ho dala na pekáčik do rúry na 55° na 2 min., potom som ho vybrala a zakryla poklopom asi na 5 min., kým som urobila redukciu. Do tej istej panvice som naliala víno, pridala som fazuľku, paradajku, rozmarín a nadrvené chlilli
-
4
Keď sa víno zredukovalo, odstavila som panvicu a pridala kúsok masla
-
5
Prílohu sme mali varené zemiaky s maslom, vňaťkou a pažítkou.
@tiginko a @irenaw ja to neviem prelozit, ale Pohlreich tomu hovori pupek
je to mäso vpredu a z boku nad vemienkom alebo mieškom mäsiarsky upravené. používa sa v ČR najmä na rolády, ale aj na účely, ktoré popísala @afataga , teda na steaky ako napr. flanksteak, tiež guláše a španielske vtáčky.
prikladám link z mäsodomov.sk:
www.masodomov.sk/polozka/47/hovadzie-predne-bez-kosti-sl...
ked mam byt uprimna, mne to chutilo viac ako svieckovica
ja to tak robím a som s nimi veľmi spokojná.
obrázky tohoto delenia sú pridané na vareche tu:
varecha.pravda.sk/diskusie/pastrma-turecke-susene-maso/34...
www.google.sk/search?q=hanger+steak&rlz=1C1LEND_e...
lenže podľa obrázku, ktorý si pridala, rozšíriš síce svoje vedomosti, ale tu, žiaľ, podľa neho nekúpiš:-)
preto som v iných linkoch sa snažila priblížiť slovenské možnosti, ako si môžu tu na tvári miesta poradiť...ved vidíš sama, že už aj susedné české delenie je odlišné :D
apropos, lucynka, dnes máš voľno?
ci nie?
v anglicky hovoriacich krajinach je znamy pod nazvom SKIRT steak. Skuste, vdacne vam ho objednaju. lebo je to pomerne lacny kus masa /Oproti inym castiam ako Rib a T bone a tak radsej predavaju tie. Ale ja preferujem potom radsej Flank steak.
@Lusinkab ak navstivim tvoj kraj dam sa pozvat na tu kengurku, co povies? Pridem s dobrym cervenym.
Inac tento tvoj recept @afataga je prezentacne perfect.
naviac: nechcela som sa dotknut poznamkou o cene, bludim svetom, kde som teraz je pomerne lacny aj preto ich robime castejsie, hlavne ked je velka BBQ partia a nechcu bugrery ci virsle.
prepac.
hanger je ku koncu aj nejake videa
Perfektnéééé !