Sviatočná misa...

izabella929 - fotkaizabella929, 14. decembra 2011

Takto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina...čiže posviacka, alebo inak hody.Pre hostí pripravujem rôzne upravené mäsko, hodne koláčov Zobraziť celý popisTakto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina...čiže posviacka, alebo inak hody.Pre hostí pripravujem rôzne upravené mäsko, hodne koláčov a všeličo iné aj na pitie, napríklad výborné domáce vínečko, alebo dobre chladené pivo.

120 minút
príprava

Suroviny

500 g
štipka
štipka
2 hrnčeky
2 hrnčeky
2 dc
2 ks
200 g
1 hlávka
1 lyžica
2 lyžice
1 strúčik
1 lyžica
2 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Bravčovú lopatku si umyjem, osuším a rozkrájam podľa toho,ako sa bude upravovať.Najprv som si narezala pekné kúsky na vyprážanie a zbytok som odložila na fašírku. Na rezne som mäsko vyklepala, osolila,namočila do rozšlahaného vajca a potom do strúhanky. Ja mäsko neobalujem v múke.Potom som si oddelila žltok od bielka, bielok som vyšlahala do tuha, primiešala som žltok, hladkú múku a mlieko podľa potreby, soľ,čierne korenie a v tomto cestíčku som namáčala mäsko, ale ešte skôr som ho namočila aj do múky, aby sa cestíčko dobre prichytilo o mäsko.Vypražené mäsko, som ešte uložila na

  2. 2

    pekáč a dala do trúby na 150 st. aby zmäklo.Potom som si pomlela odložené mäsko na fašírku spolu s cesnakom. Pridala som do neho pokrájanú cibuľu na drobno,soľ,korenie mleté a urobila som guľky, ktoré som vypražila a uložila medzi ostané mäsko do trúby. Zatial som očistila zemiaky, pokrájala na mesiačiky a v osolenej vode uvarila.Pokrájala som červenú kapustu.Na oleji som opražila cibuľu, pridala som cukor na zkaremelizovanie a následne som pridala kapustu.Zaliala som ju lyžicou octu a dusila do mäkka.Občas som ju premiešala a podliala malým množstvom vody.Hotové uvarené zemiaky, som poliala roztopeným maslom

  3. 3

    Hotové zemiaky, kapustu aj vyprážané rezne v strúhankem v cestíčku a fašírku som uložila na misu. Na hody sa u nás podáva aj plnený kapustný list uvarený v sudovej kapuste.Samozrejme nesmie chýbať slepačia polievka s domácimi rezancami.

Diskusia k receptu

equus
No uznám,si veľmi šikovná,keď si vedela urobiť hody z pol kila pliecka





izabella929
equus...ostatné som neukázala, lebo by ste poslintali klávesnicu...ale, tie rezne nie sú veľké, ani 10 dg nemá jeden a fašírky sú malé guľky...takže to, čo tam je na mise, zhruba zodpovedá množstvu...k tomu boli aj kuracie pečené stehná a aj plnené kapustné listy...
tatranka
Slinky sa len tak zbiehajú.Pekne naservírované.


Ako schuti by som sa veru ponúkla.
hubata
Ja len malú poznámočku pre @equus : Izabella má mäso domáce, vlastné, nekupuje v hypermarketoch, takže kľudne verím že toto množstvo je adekvátne. Mäso z OC je niečim napichané, akoby aj umelo poskladané aby malo tvar rezňa a keď sa tepelne upraví - stratí sa. Ja nemám možnosť vždy si kúpiť domáce, ale určite mi je treba menší kus mäsa z domácej zabíjačky na to isté jedlo ako z OC. Kupujem naozaj kus mäsa a nie vodu.
izabella929
hubata, presne tak ako píšeš...ibaže ja tu nikoho nepresvedčím o tom, aký je rozdiel medzi domácim a kupovaným mäskom...len tak napíšem:::,,,,ako medzi nebom a zemou,,,,nemusíte mi veriť, ale z domáceho ti stačí kúsom a nasytiš sa...chuť je neporovnateľná...díky tim že si ma pochopila správne:-))
izabella929
tatranka díky za komentárik:-)) nuž čo ti budem, domáce je domáce a chuť je neporovnateľná...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia