Foto: izabella929
Takto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina...čiže posviacka, alebo inak hody.Pre hostí pripravujem rôzne upravené mäsko, hodne koláčov Zobraziť celý popisTakto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina...čiže posviacka, alebo inak hody.Pre hostí pripravujem rôzne upravené mäsko, hodne koláčov a všeličo iné aj na pitie, napríklad výborné domáce vínečko, alebo dobre chladené pivo.
príprava
Suroviny
500 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
2 dc |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1 hlávka |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1 strúčik |
|
1 lyžica |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Bravčovú lopatku si umyjem, osuším a rozkrájam podľa toho,ako sa bude upravovať.Najprv som si narezala pekné kúsky na vyprážanie a zbytok som odložila na fašírku. Na rezne som mäsko vyklepala, osolila,namočila do rozšlahaného vajca a potom do strúhanky. Ja mäsko neobalujem v múke.Potom som si oddelila žltok od bielka, bielok som vyšlahala do tuha, primiešala som žltok, hladkú múku a mlieko podľa potreby, soľ,čierne korenie a v tomto cestíčku som namáčala mäsko, ale ešte skôr som ho namočila aj do múky, aby sa cestíčko dobre prichytilo o mäsko.Vypražené mäsko, som ešte uložila na
- 2
pekáč a dala do trúby na 150 st. aby zmäklo.Potom som si pomlela odložené mäsko na fašírku spolu s cesnakom. Pridala som do neho pokrájanú cibuľu na drobno,soľ,korenie mleté a urobila som guľky, ktoré som vypražila a uložila medzi ostané mäsko do trúby. Zatial som očistila zemiaky, pokrájala na mesiačiky a v osolenej vode uvarila.Pokrájala som červenú kapustu.Na oleji som opražila cibuľu, pridala som cukor na zkaremelizovanie a následne som pridala kapustu.Zaliala som ju lyžicou octu a dusila do mäkka.Občas som ju premiešala a podliala malým množstvom vody.Hotové uvarené zemiaky, som poliala roztopeným maslom
- 3
Hotové zemiaky, kapustu aj vyprážané rezne v strúhankem v cestíčku a fašírku som uložila na misu. Na hody sa u nás podáva aj plnený kapustný list uvarený v sudovej kapuste.Samozrejme nesmie chýbať slepačia polievka s domácimi rezancami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako schuti by som sa veru ponúkla.