Zemiakový paprikáš

wighy - bez fotkywighy, 21. augusta 2010

Tento recept je velmi jednoduchý a na pripravu rýchly.

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji alebo masti. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Spolu trochu opražime. Pridáme mletú červenú papriku. Zalejeme vodou a varime asi 15 minút. Nakoniec vložíme klobású nakrájanú na kolieska a ešte 10 minúť povaríme. Nakoniec osolíme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

milina
Ja pridávam aj lečo, alebo v sezóne -čerstvú papriku a paradajky.
bedrunka
Ja pridávam každý raz iné: klobása, špekáčky, paprika, huby, slaninka - podľa toho čo mám v chladničke. Najradšej to varím v kuchte alebo titánovom hrnci. Všetko spolu nahádžem, chvíľku popražím, podlejem deci vody a prikryté dodusím 15-20minút. Nemá chybu.
wighy
Super vidim ze je to oblubeny recept, ja ked nemam vela casu tak to varievam, je to hotove aj v klasickom hrnci za 20 min:)
kadely
Postrádám na závěr majoránku. A dodávám: vařit tak dlouho, až se nakrájeným bramborám začnou "ztrácet hrany", to už je "buřtguláš", jak mu říkám já, i pěkně zahuštěný.
evanaaa
Majoránku tam netreba dať, to je paprikáš, nie zemiakový, či " slepý " guláš, i keď sa to podobá. Podobne s arobí aj zo smotanou.
auka
Varím to často v hubárskej sezóne, kde namiesto klobásky dávam podusené kuriatka alebo zmes hríbov. Huby si podusím na cibuľke a až potom pridávam zemiaky
haston
u nás sa to robievalo na večeru, ale bez klobásy, pod názvom slepý guláš.
evanaaa
Práveže to nie je ten slepý guláš, sú to vlastne dusené zemiaky na smotane, iné sa do toho nedáva,n ak, tak len k tomu ako príloha - údenina apod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia