Korbáčiky pre gurmánov

renate - fotkarenate, 15. októbra 2011
Korbáčiky pre gurmánov
Foto: renate

pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som pre istotu kúpila bravčové, hovädzie a kuracie.....a takto vznikol Zobraziť celý popispri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som pre istotu kúpila bravčové, hovädzie a kuracie.....a takto vznikol nápad spojiť to v jeden zaujímavý obed! :-)

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    všetky druhy mäsa si kúpime podľa potreby, každá dobrá gazdiná už asi vie, koľko toho jej stravníci pojedia! Mäsko si narežeme na tenšie plátky, rozdelíme podľa druhu, okoreníme uvedeným korením, pokvapkáme olejom a necháme aspoň 15 min. postáť.

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si uvaríme ryžu...

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 2
  3. 3

    potom si pásiky mäsa pripravíme tak, aby každý korbáčik bol tvorený z troch pásikov, každý z iného druhu mäsa...

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 3
  4. 4

    takto si upletieme korbáčik

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 4
  5. 5

    naukladáme si ich na tácňu a na panvici zohrejeme olej, na ktorom si budeme korbáčiky opekať...

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 5
  6. 6

    všetky korbáčiky si opečieme z oboch strán, aby držali tvar a potom ich preložíme na pekáč, podlejeme troškou vody, v ktorej sme rozhabarkovali dve polievkové lyžice horčice a uečieme do chrumkava.

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 6
  7. 7

    upečené podávame s ryžou.... dobrú chuť! :-)

    Korbáčiky pre gurmánov - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
vyzerá to dobré,ale není hovädzina tvrdá.20 min nieje málo na ňu?
bibia1
peknučké, stále som hľadala syrové korbáčiky a toť aké prekvapenie :)
renate
hovädzina je narezaná veľmi natenučko a ak postojí v korení a oleji, nie je tvrdá! Tie minúty sú informatívne, treba to piecť v pekáčiku, kým to samozrejme nie je mäkké....
paveljrk
Zaujímavý nápad.Klobúk dole!Gratulujem.Ukladám a vyskúšam.
garanco
S tým názvom si ma trochu zmiatla, ale keď som videla rozpis surovín, hneď som pochopila. Úžasný recept, zaujímavý pekný, určite výborný:-)) !!
Ukladám a príležitostne urobím!
rija
dobrý nápad:) ukladám, vyskúšam

Zaujímavé video z archívu TV Varecha