Býčie žľazy v kukuričnom obale
Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na 1 cm plátky a opatrne naklepeme. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.
- 2
Obalíme v rozšľahaných vajciach a kukuričnej krupici. Plátky vyprážame v rozohriatej masti na strednom ohni do zlatista. Po vypražení ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu