Býčie žľazy v kukuričnom obale

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
Býčie žľazy v kukuričnom obale
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
400 g
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na 1 cm plátky a opatrne naklepeme. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.

  2. 2

    Obalíme v rozšľahaných vajciach a kukuričnej krupici. Plátky vyprážame v rozohriatej masti na strednom ohni do zlatista. Po vypražení ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Jedla som raz, s vajíčkom, nebolo to najhoršie. Treba vedieť dobre opracovať a spracovať.....
zinnajdha
dávnejšie som mala možnosť dostať sa k tejto delikatese, ale už pár rokov nemám. Je to nesmierne chutné jedlo, či len tak- uvarené, alebo vyprážané, alebo na paprike (pripravené ako držky na paprike).
gman
bycie zlazy su paradna vec.
janulala
Kebyže neviem čo to je tak si dám:)ale inak určite nie...môj rozum by mi nedovolil zhltnúť:))
vcelka
Nuž musela by som byť trošku... ehm... mierne pod parou...
používateľ nemá avatar
mb
mb
a ja kedykolvek! ;)
katka78
Skúšala som dnes pripraviť toto jedlo, veľmi sa mi nedarilo, vizuálne nič moc, krupica mi skoro celá zliezla a chuť nás tiež neoslovila. No možno niekoho zaujme práve v tejto úprave.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia