
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...

Turecký šiškebab
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte...

Lomo saltado
Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu...

Vyprážané jabĺčka
Jednoduché a chutné využitie jabĺčok. Podľa receptu dávno nájdeného na internete.

Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...

Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas...

Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Špaldová tarhoňa s hubami
Sušené huby si namočíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej,...

Kuracie prsia na zelenine a horčici
Dnes ostala uloha na mne a takto dopadol nas nedelný obed :))

Pečený králik na karotkách
Výborný recept na králika, chutil každému, kto skúsil. Vznikol podľa mojich chutí, keď...

Kebab na grile
Prichádza čas grilovačiek tak dám do placu jeden kebabovy recept na gril s chutnou omáčkou.

Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...

Pečené bravčové karé s pomarančom
Naozaj voňavé a šťavnaté karé. Inšpirovalo ma menu v jednej banskobystrickej reštaurácii.

Fašírky z bravčového mäsa
Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...

Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...

Slaný kysnutý koláč bez mlieka
Tento chutný slaný koláč si môžete pripraviť s akoukoľvek zeleninou, záleží len na vašej chuti...

Kuracie prsia s dresingom Tisíc ostrovov
Rezne nasolíme a okoreníme grilkorením a na hlbšej panvici poopekáme z kždej strany po 2-3 min...

Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...

Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...

Plnený hermelín
Tento recept mám z relácie Prostřeno, nechýba na našom slávnostnom stole, chutný k vínku, ...

Palacinky s višňovou omáčkou
Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť....

Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom
Zostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak...

Fašírky s mozzarellou a paradajkovou omáčkou
Žemle namočíme do mlieka a vyžmýkame pridáme vajce, mäso, majoránku, pretlačený cesnak a nadrobno...

Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a...

Placky z patizónu, brokolice a syra
Dnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj...

Filet s daniela s marhuľovým čatní
Filety z daniela prudko ugrilujeme, pečieme pri 180 °C 7 až 8 minút, vytiahneme a...