
Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...

Polievka protichrípková - ekrazit č. 2
Síce Šrácov ekrazit proti neduhom sa mi veľmi páči, ale pre slabšie nátury pomáha aj tento...

Baranina v jogurtovej omáčke
Baranie alebo jahňacie mäso ktoré "nevonia" baraninou a nie je mastné mám od bratranca ktorý chová niekoľko...

Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.

Karniyarik
Karniyarik je mimoriadne obľúbený v celom Turecku, recept pochádza z juhovýchodnej a východnej časti Turecka, ...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Bocianie krky
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.

Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...

Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...

Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...

Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky
Ked som pred rokmi prvýkrát ochutnala u svokry tuto polievku, mi velmi zachutila ;-) takže som si...

Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...

Osso buco s Risotto alla Milanese
Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som...

Moje indonézske vegetariánske curry
Indonézsku kuchyňu poznám skôr z literatúry, no minulé leto som skúsila exotickú indonézsku marinádu z Varechy...

Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....

Ali Nazik kebap
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso...

Letný zeleninový plech na vyprázdnenie chladničky
Ak žijete v meste tak ako ja, určite to poznáte. Desať mesiacov do roka zháňate,...

Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...

Pizza ako ju robím ja
Poznáte to keď zazvoní zvonec a pri dverách návšteva? Teraz nás bolo 6. a kedže to bola...

Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.

Kuracia roláda-celiatická
Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez...

Zemiaky plnené panenkou
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch...

Morčacie stehno horné plnené
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené...

Lievance so slivkovou omáčkou
Toto je môj prvý recept, ktorý pridávam na Varechu, síce som registrovaná už dlhšie, ...

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky