Vyprážané syrové guľky
Vyprážané syrové guľky

Camembertové guľky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 21. novembra 2023
Camembertové guľky (fotorecept)
Foto: gordonko
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
100 g
1 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny.

    Camembertové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr a šunku pokrájame na drobné kocky a dáme do misy. Nachystáme si veci na trojobal, vajce rozmiešame s mliekom. Trošku z mlieka zmiešaného z vajcom (asi tak 2 a pol lyžice) prilejeme k syru so šunkou, pridáme trochu hladkej múky a zmes premiešame.

    Camembertové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navlhčenými rukami tvarujeme zo syrovo-šunkovej zmesi guľky trochu väčšie od vlašského orecha a dvakrát ich obalíme v trojobale (múka, vajce s mliekom, strúhanka).

    Camembertové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalené guľky vysmážame v rozpálenom oleji a máme hotovo.

    Camembertové guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    DOBRÚ CHUŤ

    Camembertové guľky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia