Plnený hermelín

jazavka - fotkajazavka, 1. januára 2014
Plnený hermelín
Foto: jazavka

Tento recept mám z relácie Prostřeno, nechýba na našom slávnostnom stole, chutný k vínku, ale aj len tak na zobkanie.

Suroviny

4 ks
4 veľké strúčiky
1 ks alebo 2 PL masla
štipka
štipka
3 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hermelíny si rozrežeme, vydlabeme vnútro, dáme ho do misky, pridáme syr (v pôvodnom recepte je maslo, ale nám to viac chutí so syrom), pretlačené strúčiky cesnaku, rozdrvené vlašské orechy (nie pomleté), soľ, čierne mleté korenie (fakt len štipku, soľ ani nemusí byť), všetko spolu vymiešame. Naplníme polovicu hermelínu a prikryjeme ho druhou polovicou a dáme do chladničky stuhnúť. Najlepší je ak postojí aspoň jeden deň. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zdezda
Íha aj s Bambinom? Nikdy! Ja iba vydlabem vnutra poloviciek Hermelinu(Encianu) , zmiesam ich s neposekanymi, vlasskymi orechami dam naspat do syrovej skrupule a cez noc, ci den(pokial som v praci) necham odpocivat, zriet prevonat, ...JE TO BASTA
jazavka
@zdezda a ja veru vždy s bambínkom, lepšie sa to rozrába, vnútro hermelínu nie je až také mäkké, aby sa to dalo pekne do hladka s tými orechami vymiešať, nám to takto chutí...
ampara
Ja ho robím s maslom,tento Silvester som použila opražené nasekané lieskovce...bolo to tiež výborné....používam na to 250 gramový syr,ktorý kupujem v Hoferi v Hainburgu,práve som zistila,že je bezlaktózový,ale chutí výborne
hresko1
a ja ho kupujem v Agro Milku a je lepší ako v Hoferi
ampara
Ja viem,ako chutí Hermelín ,aj Encián,ale tento "Camembert" kupujem preto,lebo je raz taký veľký a tým pádom je z toho syra viac porcií. Ale, keď to niekomu vadí...sorry. Pozrela som si stránku toho AgroMilku,bohužiaľ, v BA predajňu nemajú.
dandula
Takto upravený syr robievam už dlho. Vnútro vymiešam s trochou masla a pridám rozotrený cesnak so soľou a pridám nasekané vlašské orechy alebo nasekané konzervované zelené korenie. Dno "misky" vyložím kvalitnou suchou salámou alebo čabajkou, vrátim obohatené vnútro, navrch dám to čo naspodok a zakryjem vrškom. Zabalím a vrátim do chladničky.
katuch
MNAM :-) robila som s maslom miesto bambina :-) navsteva slintala :-) dakujem, davam do KK