Foto: zuzlik0402
fantastická omáčka, dokonca aj bez mäsa je mňam
Postup
-
1
Pripravíme si vývar z kocky a uvaríme si vajíčka na tvrdo. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Posolíme a na panvici prudko opražíme na oleji.
- 2
Hlivu umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Z oleja a múky urobíme zápražku, pridáme hlivu, mäso a zalejeme vývarom (nemusíme použiť všetok, podlievame podľa potreby), pridáme víno, kečup, soľ a korenie a necháme chvíľku povariť. Nakoniec pridáme vajíčka posekané na drobno a citrónovú šťavu.
- 3
Podávame s hranolkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pretože hneď do zápražky dám hlivu a potom podlejem len trošku vývaru, hliva dosť púšťa šťavu, takže mi z ten šťavy, vývaru a zápražky vznikne omáčka