Kuracie v hlivovej omáčke

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 19. mája 2013

fantastická omáčka, dokonca aj bez mäsa je mňam

Suroviny

1 bal.
500 ml
100 ml
150 g
2 - 3 ks
1/2 lyžičky
2 lyžičky
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vývar z kocky a uvaríme si vajíčka na tvrdo. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Posolíme a na panvici prudko opražíme na oleji.

  2. 2

    Hlivu umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Z oleja a múky urobíme zápražku, pridáme hlivu, mäso a zalejeme vývarom (nemusíme použiť všetok, podlievame podľa potreby), pridáme víno, kečup, soľ a korenie a necháme chvíľku povariť. Nakoniec pridáme vajíčka posekané na drobno a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Podávame s hranolkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo zápražku, a ešte k tomu hneď na začiatku, nestačí neskôr dať zátrepku, či to má nejaký význam, takto? Hlivu som aj ja robila nedávno, ale ako perkelt ( bez smotany), no redtým zo smotanou ( paprikáš), muž ju má rád. S mäskom som neskúšala, ale dá sa.
zuzlik0402
@evanaaa
pretože hneď do zápražky dám hlivu a potom podlejem len trošku vývaru, hliva dosť púšťa šťavu, takže mi z ten šťavy, vývaru a zápražky vznikne omáčka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia