Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
7 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na plát, naplníme kyslou kapustou a zrolujeme. Obalíme v slanine, opečieme na panvici, potom vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 7 minút.
- 2
<b>Cibuľová omáčka: </b>Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie, opražíme, pridáme vínny ocot, cukor, soľ, korenie, bobkový list a dusíme. Rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme maslo a dochutíme podľa potreby.
- 3
K cibuľovej omáčke naaranžujeme rezy morčacej rolády a ako príloha sa hodí zemiakové pyré.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu