Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacia roláda plnená kyslou kapustou

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
200 g
2 ks
30 g
200 ml
120 g
600 g
30 g
200 ml
150 g
1 g
1 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    <b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na plát, naplníme kyslou kapustou a zrolujeme. Obalíme v slanine, opečieme na panvici, potom vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 7 minút.

  2. 2

    <b>Cibuľová omáčka: </b>Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie, opražíme, pridáme vínny ocot, cukor, soľ, korenie, bobkový list a dusíme. Rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme maslo a dochutíme podľa potreby.

  3. 3

    K cibuľovej omáčke naaranžujeme rezy morčacej rolády a ako príloha sa hodí zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Výborná kombinace, dělala jsem podobné rolády z krkovice, plnila kyslou kapustou, cibulou a kúskom slaninky. Krásné foto.

Pridaj komentár k receptu: