Hovädzie rezne s listovým šalátom

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Hovädzie rezne s listovým šalátom
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí Zobraziť celý popisSous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 64 °C

Suroviny

500 g
2 ks
Marináda:
50 ml
50 ml
1 ČL
2 PL
80 ml




Postup

  1. 1

    Použijeme kvalitnejšie už uvarené mäso z polievky alebo si pripravíme mäso, napríklad roštenku technikou sous-vide: Z roštenca odrežeme štyri plátky hrubé asi 1,5 cm. Tieto plátky jemne potrieme olivovým olejom, každý osobitne zabalíme naplocho do hrubšieho mikroténového vrecka, vrecko zaviažeme a varíme vo vodnom kúpeli 25 minút pri teplote vody 64 stupňov Celzia. Po skončení varenia mäso aj s vreckom necháme na teplom mieste.

  2. 2

    Marináda: Všetky prísady okrem oleja dobre rozmiešame a postupne prikvapkávame olej, až vznikne homogénna zmes. Dochutíme soľou a korením. Mäso vyberieme z vreciek, potrieme dijonskou horčicou, obalíme v trojobale a vysmažíme. Servírovanie: Hotové vysmažené rezne položíme na list zeleného šalátu, tanier dozdobíme trhanou zmesou poľného, rímskeho a ľadového šalátu, polejeme marinádou.

  3. 3

    Náš tip: Vypražené rezne môžeme pokrájať aj na malé kocky a podať spolu so šalátom ako šalátový tanier.

Diskusia k receptu

Vymazať
sjuz
Toto je veľmi zaujímavé - neviem si predstaviť, či to mäsko bude mäkké....Aj keď ja osobne považujem klasické rezne z kvalitného hovädzieho za najchutnejšie.
Vymazať
jarco
Osobne som tak ešte nevaril, ale raz som ochutnal podobne pripravenú morskú rybu - nejaký strašne drahý špeciálny druh, meno ryby si už nepamätám. Bolo to jedno z troch najlepších jedál v mojom živote.

Ale v tomto prípade mi príde ako totálny nezmysel niečo udusiť sous-vide a potom to vysmažiť v trojobale... Ale možno som zaujatý proti vysmážaniu. Jediné, čo mi z vysmážaného mäsa naozaj chutí, je klasický viedenský teľací rezeň. S citrónom, zeleným šalátom a mladými zemiakmi nemá chybu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia