Foto: Pravda, Ivan Majerský
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí Zobraziť celý popisSous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.
porcie
príprava
na 64 °C
Postup
-
1
Použijeme kvalitnejšie už uvarené mäso z polievky alebo si pripravíme mäso, napríklad roštenku technikou sous-vide: Z roštenca odrežeme štyri plátky hrubé asi 1,5 cm. Tieto plátky jemne potrieme olivovým olejom, každý osobitne zabalíme naplocho do hrubšieho mikroténového vrecka, vrecko zaviažeme a varíme vo vodnom kúpeli 25 minút pri teplote vody 64 stupňov Celzia. Po skončení varenia mäso aj s vreckom necháme na teplom mieste.
- 2
Marináda: Všetky prísady okrem oleja dobre rozmiešame a postupne prikvapkávame olej, až vznikne homogénna zmes. Dochutíme soľou a korením. Mäso vyberieme z vreciek, potrieme dijonskou horčicou, obalíme v trojobale a vysmažíme. Servírovanie: Hotové vysmažené rezne položíme na list zeleného šalátu, tanier dozdobíme trhanou zmesou poľného, rímskeho a ľadového šalátu, polejeme marinádou.
- 3
Náš tip: Vypražené rezne môžeme pokrájať aj na malé kocky a podať spolu so šalátom ako šalátový tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale v tomto prípade mi príde ako totálny nezmysel niečo udusiť sous-vide a potom to vysmažiť v trojobale... Ale možno som zaujatý proti vysmážaniu. Jediné, čo mi z vysmážaného mäsa naozaj chutí, je klasický viedenský teľací rezeň. S citrónom, zeleným šalátom a mladými zemiakmi nemá chybu :-)