Grilovaný losos na uhorkových fettuccine
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 15. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 15. januára 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
1 ks |
|
450 g |
|
150 g |
|
1 strúčik |
|
10 g |
|
50 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou. Na panvičke rozohrejeme olivový olej, na ktorom lososa opečieme zo všetkých strán.
- 2
Uhorku umyjeme a nakrájame v tvare cestovín (širokých rezancov) pomocou škrabky na zeleninu (stred uhorky s jadierkami nepoužívame).
- 3
Z jogurtu spravíme dresing, do ktorého pretlačíme trochu cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor. Polovicu dresingu zmiešame s uhorkovými fettuccine a druhú polovicu použijeme na tanier ako dresing.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu