Grilovaný losos na uhorkových fettuccine
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 15. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 15. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou. Na panvičke rozohrejeme olivový olej, na ktorom lososa opečieme zo všetkých strán.
- 2
Uhorku umyjeme a nakrájame v tvare cestovín (širokých rezancov) pomocou škrabky na zeleninu (stred uhorky s jadierkami nepoužívame).
- 3
Z jogurtu spravíme dresing, do ktorého pretlačíme trochu cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor. Polovicu dresingu zmiešame s uhorkovými fettuccine a druhú polovicu použijeme na tanier ako dresing.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu