Maxi bomba

gombicka94 - fotkagombicka94, 21. apríla 2016

Plnený camembert v lístkovom cestíčku.

1
porcia
10 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
25 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Camembert prerežeme priečne na 2 polovice

  2. 2

    Cibuľku nakrájame na mesiačiky. Šampiňóny opláchneme a nakrájame ich na cca 0,5 cm pozdĺžne plátky.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme trošku olivového oleja, pridáme cibuľku, a po chvíľke šampiňóny, restujeme do zlatista, osolíme, okoreníme. Pridáme štipku provensálskych byliniek a sušeného cesnaku. Odstavíme z platne a zjemníme plátkom masla.

  4. 4

    Na každú polovicu camembertu položíme plátok slaninky, na jednu polovičku navrstvíme pripravenú zmes a prikryjeme druhou polovičkou camembertu.

  5. 5

    Lístkové cesto vyvaľkáme na cca 0,4 cm hrúbku, položíme pripravený camembert, boky cesta narežeme a postupne prekladáme na vrch. Plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň pripravený camembert prekladanou stranou cesta nadol.

  6. 6

    Vrch cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom, a ostrým nožom jemne narežeme na osminky. Posypeme fenyklovými semienkami.

  7. 7

    Pečieme pri 150°C cca 35 min dozlatista.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
mňam, dlho som nerobila - teda ja som robievala len plnený pórom a cesnakom a potretý čili olejom. Tento sa mi páči ešte viac, ukladám na vyskúšanie. Škoda že si nefotila postup toho balenia, ktoré popisuješ, určite by sa zišlo to vidieť názorne. A tiež v reze...

Pridaj komentár k receptu: