Baklažán s paradajkou a bravčová panenka

livis - fotkalivis, 23. mája 2012
Baklažán s paradajkou a bravčová panenka
Foto: livis

keďže momentálne diétujem..tak vymýšľam niečo ľahké,chutné a rýchle :))

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na kocky ošúpaný
 na väčšie kocky
 prelisovaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oliv.oleji do zlatova opečieme cibulu, pridáme ošúpaný, na kocky na krájaný baklažán, osolíme, okoreníme a dusíme. Môžeme podliať neskôr vodou. Pridáme cesnak, podusíme chvíľku, pridáme chilli a konzervu lúpaných paradajok..necháme podusiť chvílošku. Medzi tým si pokrájame bravč. panenku, okoreníme, osolíme a rýchlo opečieme. Toť vsjo...dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
ked vidím slovo "baklažán"-som ako býk,ked vidí červenú farbu,hned tam letím"...:)celkom fajn vynájdenie sa....aj ja mám doma 3 baklažány,takže hľadám,ako ich využiť....fajn nápad..len tak dalej..baklažán má minimum kalórií,ale tu asi vieš,ked dietuješ..:)
@Livis netreba baklazan najprv vypotit, aby nebol horky? Ja tiez zacinam dietovat. Urobila som si miesany jarny salatik a k tomu kuracie prsia Royal pokrajane na platky z Lidla. Kupila som ich v Lidli, 125 g balenie. Na obale je napisane : spickova kvalita, zapecene kuracie prsia platky, tuk 2 g/100 g. Vyrobok neobsahuje gluten, balene v ochrannej atmosfere. Vhodne do sendvicov alebo len tak ako pochutka. Vyrobene v Nemecku.
Uz su platky zjedene. Smakovali mi. :-) Samozrejme aj moj salat.
marienka44 ohľadne "vypotenia" baklažánu...ja som ho vždy pred tým krájala na kolieska, posolila, nechala postáť a potom poumývala. Neviem sama čím to je...mala som ho už horký. Ale najnovšie ho robím tak, že ho najsôr obielim a na kocky nakrájaný ho hodím na olej, s cesnakom...a pohoda...výborný je. Tiež ďakujem ostatných za pozitívne reakcie :D

Pridaj komentár k receptu: