Cícerovo-brokolicové karí
Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala......
Kuracie stehná na šolete
Šolet je strukovinové jedlo, krorési židia pripravujú na sabat deň vopred v kameninovej nádobe v rúre,...
Krajkové palačinky
To jsem zase něco viděl a hned to musím zkoušet. Chvíli trvalo, než jsem dosáhl...
Grilované morčacie prsia
Morčacie prsia umyjeme a rozdelíme na porcie. Osolíme, polejeme bielym vínom, okoreníme a na...
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...
Morčacie rezne z pečeného mäsa
Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...
Morčacie krídlo na hrášku
Dnes sme mali na obed vynikajúce morčacie krídla. robila som ich na starilizovanom hrášku a podávala...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)
Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už...
Cestoviny na sladko s ovocím
Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim PL masla.
Ragú z diviačej pečene
Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, ...
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.
Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...
Kuracie stehná dusené s toskánskym kelom na haluškách s bylinkami
Hladala som na internete recepty v ktorych by som mohla pouzit kel ktory mi zacal rast v...
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...
Mätovo-cuketové rizoto
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým
Kuřecí směs se zeleninou
Jednou jsem nastoupil v hodně dobrém podniku do kuchyně a tam nad sporákem viselo takové heslo: KDYŽ...
Šafranové rizoto s kuracím steakom
V ďalšej časti seriálu Varecha bez servítky, nám víťaz televíznej kulinárskej šou Adam Domorák navaril krémové...
Krevety s cestovinami
Do googla som zadala krevety, špenát... Zobrazilo sa mi nespočetné množstvo receptov na tzv. toskánske krevety....
Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...
Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....
Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.