Karpatský vrabec fotorecept

margaretka28 - fotkaMargaretka28, 22. júla 2012 13:56
Ďalšie recepty »

Nepoznám nič ľahšieho z mäsa ako je toto,je to takmer bez roboty a zvládne to aj absolútny začiatočník.Je to obľúbené jedlo v našej rodine a hoci to nie je nič prelomové,chutí to výborne.:-))

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové mäso pokrájame na také väčšie kúsky a naložíme do vhodnej nádoby,najlepšie rajnica s nepriľnavým dnom. Nepridávame žiadny tuk ! Množstvo neuvádzam,každý si pripraví podľa počtu stravníkov.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posolíme a posypeme mletou červenou paprikou.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch zasypeme pokrájanou cibuľou.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nepodlievame,ale zakryjeme pokrievkou a dáme na slabý oheň,ak máte plynový sporák použite aj liatinovú platničku,aby bolo teplo rovnomerné a necháme pomaly dusiť.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zhruba o 2 hodiny je mäsko hotové a takto pekne si pustilo šťavu. Ničím nezahusťujeme,pripraví sa to vo vlastnom tuku aj šťave.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas dusenia ho neodokrývam a ani nemiešam, premiešam až pri konci,ked je už hotové a ešte ho chvíľu nechám na ohni a odstavím.Tak isto to môžte pripraviť aj v rúre,ale tam už doporučujem podliať aj vodou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist