Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou fotorecept

brambora - fotkabrambora, 9. augusta 2013
Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept)
Foto: brambora

Tatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som Zobraziť celý popisTatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som vymyslela tento recept.

4
porcie
7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
300 g
1 miska
1 miska
2 dcl




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme ryžu, do ktorej pridáme za lyžičku cesnakovej pasty (ja som použila domácu). Ja osobne varím ryžu v rúre, lebo na sporáku sa mi ešte nikdy nepodarila a dodnes neviem prečo. :D

  2. 2

    Kým sa ryža varí, nakrájame si šampiňóny, struky fazuľky a brokolicu na kúsky. Hodíme to na panvičku s trochou olivového oleja a necháme 3 minútky posmažiť.

    Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme 2dcl vývaru, mleté čierne korenie a trocha kari korenia a necháme variť asi 7 minút.

    Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je táto zmes hotová, tak pridáme k tomu uvarenú ryžu a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžme servírovať. Dobrú chuť.

    Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kredenc
Brambora, kde sa vzalo v tvojompeknom texte slovo, ktorým niektorí zaohyzdili slovenčinu ...úskovou fazuľkou ...
Je to tak, ako píšeš v surovinách - struková fazuľa. Slovenčina pozná fazuľové struky a nie lúskovú fazuľu.
Aby bolo jasné - tvoj recept sa nám páči. Šimonko má určite šikovnú mamku.
brambora
@kredenc no tak poopravím teda... my sme celý život používali výraz "lúsková fazuľa" asi preto, že sa lúska? :D neviem... ale ďakujem za upozornenie...
tiginko
"lusková" je čechizmus, prečo nie, kedže minimálne tvoji rodičia obdobie Československa určite zažili. Neviem, čo je na tom také hrozné @kredenc , keď sa nám tieto slová pletú do životov ešte aj teraz. U nás je to stále luskovica a napriek tomu nám chutí. Lusky=struky
brambora
@tiginko už som sa zľakla, že som jediná, ktorá používa taký výraz. :D A inak, úžasné stehienka, skvelá forma na leto. :D
labocca
...vyborny recept...a samozrejme,ze luskova fazula:-). Aj u nas je to zauzivany pojem:-)...a samozrejme aj spravna "luskovica" nesmie v lete chybat:-).
izabella929
rizoto ľúbime na všetky spôsoby a so všetkým...) páči sa mi preto tvoj recept.-)
sisok
nechcem byt zla, ale toto by si mala nazvat varenou ryzou, nie rizotom...
brambora
@sisok nenazvala som to talianskym rizotom, ak vam ide o to, ze original rizoto sa takto nepripravuje. Myslim, ze 90% obyvatelstva nazyva ryzu s masom, zeleninou alebo hubami, ktore su zmiesane dokopy "rizotom". kludne si to premenujte ako chcete :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia