Foto: brambora
Tatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som Zobraziť celý popisTatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som vymyslela tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme ryžu, do ktorej pridáme za lyžičku cesnakovej pasty (ja som použila domácu). Ja osobne varím ryžu v rúre, lebo na sporáku sa mi ešte nikdy nepodarila a dodnes neviem prečo. :D
- 2
Kým sa ryža varí, nakrájame si šampiňóny, struky fazuľky a brokolicu na kúsky. Hodíme to na panvičku s trochou olivového oleja a necháme 3 minútky posmažiť.
- 3
Pridáme 2dcl vývaru, mleté čierne korenie a trocha kari korenia a necháme variť asi 7 minút.
- 4
Keď je táto zmes hotová, tak pridáme k tomu uvarenú ryžu a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžme servírovať. Dobrú chuť.
- 2
Je to tak, ako píšeš v surovinách - struková fazuľa. Slovenčina pozná fazuľové struky a nie lúskovú fazuľu.
Aby bolo jasné - tvoj recept sa nám páči. Šimonko má určite šikovnú mamku.