Vegánsky nedeľný obed

lucinka0501 - fotkalucinka0501, 23. marca 2014

Dnes som bola hladná a nechcelo sa mi pripravovať nič extra. Ale nakoniec z toho vznikol skvelý obed. Je to jednoduché, nenáročné na prípravu Zobraziť celý popisDnes som bola hladná a nechcelo sa mi pripravovať nič extra. Ale nakoniec z toho vznikol skvelý obed. Je to jednoduché, nenáročné na prípravu a chutné :) Len tým klíčkom treba venovať pozornosť 3-4 dni pred prípravou tohto jedla :) Dúfam, že vám zachutí, prípadne sa inšpirujete :)

2
porcie

Suroviny

3 - 4 ks
1 ks
pár kúskov na ozdobu
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Takže 3-4 dni pred prípravou tohto jedla treba dať naklíčiť semienka, sóju.. čo uznáte za vhodné. Sóju a aj ostatné semienka som nechala 6 hodín vo vode a potom som prichystala do nakličovacej misky. V nej necháte klíčiť 3-4 dni, aby klíčky mali dostatočnú veľkosť ( od 1,5 -2 cm približne , pri amarante sú tie klíčky kratšie). Semienka a sóju preplachujeme 2-3x denne) Na tretí alebo štvrtý deň môžte klíčky konzumovať.

  2. 2

    Najskôr si pripravíte zemiaky. Môžte si ich uvariť alebo upiecť, podľa chuti... ozdobiť petržlenom.

  3. 3

    Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom jemne opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme na kocočky nakrájané tofu s riasou. Hneď za tým dáme červenú papriku, nadrobno posekaný cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a trošku môžte podliať vodou. Po minútke- dvoch odstavíte, pridáte klíčky, premiešate a je to! :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia