Zapekaná ryža s hubami a mäsom fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 18. decembra 2011
Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept)
Foto: alena45

Pôvodne malo byť samostatne servírované, ale návšteva meškala vyše hodiny a tak som musela improvizovať, aby som nemusela ohrievať všetko zvlášť. Nakoniec z toho Zobraziť celý popisPôvodne malo byť samostatne servírované, ale návšteva meškala vyše hodiny a tak som musela improvizovať, aby som nemusela ohrievať všetko zvlášť. Nakoniec z toho vyšlo výborné jedlo.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
200 g
6 ks
2 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji krátko osmahneme premytú ryžu, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a do stredu učupíme jednu ošúpanú cibuľu. Keď začne voda vrieť, prikryjeme pokrievkou a dusíme na malom ohni 16 minút. Alebo si urobíme ryžu iným overeným spôsobom.

    Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V inej panvici na oleji opražíme do sklovita druhú nadrobno nakrájanú cibuľu. Na cibuľu dáme rozmrazené huby, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 1 dcl vody, prikryjeme a dusíme približne 15 minút. Občas premiešame. Použila som zmrazené suchohríby, ale môžu sa použiť aj čerstvé žampiňony. Moje huby už pred zmrazením prešli varom.

    Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykostené kuracie stehná očistíme od zvyškov chrupaviek, prípadne zbytočného tuku. Mne z toho "čistenia" vyjdú potom menšie kúsky. Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na troche oleja ho opražíme z oboch strán cca po 3 minútach. Keďže to rado prská, pomôžeme si pokrievkou.

    Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč potrieme olejom, rozotrieme hotovú ryžu, na ňu navrstvíme udusené huby a nakoniec kúsky opečeného mäsa. Hotové jedlo dáme do rúry prehriať asi na 10 minút pri 150 stupňoch.

    Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto jedlo je výborné aj bez mäsa, teda len ryža s hubami. Hotové jedlo som ozdobila zeleninou z vrstvenej sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve.

    Zapekaná ryža s hubami a mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
veru dala by som si, ja kupujem stehna uz vykostene
ria389
určite vyskúšam-díky.....ukladám do k.k.
sneica
receptik super...a takisto ta zelenina vrstvena...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia