Kuracie stehná na paprike

Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 22. októbra 2010
Kuracie stehná na paprike
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
0,5 l
0,10 g
0,10 g
0,10 g
0,10 g
0,5 kg
2 ks
0,5 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame, speníme, pridáme koreniny a lečo. Pridáme kuracie stehná, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je kurča mäkké, rozhabarkujeme mlieko s vajciami, vlejeme k mäsu a všetko spolu ešte chvíľu povaríme. Hotové stehná podávame s haluškami poliate sýtou omáčkou.

Diskusia k receptu

grandma
Pridať mlieko s vajcami - tak to som ešte nepočula. A lečo tak to je pre mňa tiež novinka.
vcelka
Možno to je na tom to iné, írečité maďarské. Paprikáš z kuraťa sa robí aj v slovenskej gastronomii, preto bude maďarský (niektorý, počítam, že tam majú receptov na toto jedlo tiež na mraky) zase iný...
andy54
halušky sú zemiakové,alebo obyčajné?
janca1904
no mlieko s vajickom pouzivam bezne,trebars pri zemlovke,francuzskych zemiakoch.... :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia