
Kráľovské roštenky
tento recept nám varievala naša neb. mamka kým ešte mäso bolo lacne

Univerzálne cestoviny
Tento recept je akoby chutný základ, veľmi dobrý aj sám o sebe, ale pokojne si...

Škoricové palacinky
Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria...

Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej
Otestujte spolu s nami recept z knihy Domácí kuchařka, ktorá vyšla v roku 1826, teda takmer pred dvesto rokmi....

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...

Aromatické kuracie kúsky v kukuričných lupienkoch
Rýchly a veľmi jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia v chrumkavom obale....

Zeleninový cottage s olivami
Dobrota pre milovníkov olív : cottage cheese so zeleninou a zelenými aj čiernymi olivami :O)

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...

Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Farfalle s hlivou
Na trochu oleja dáme smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu, keď už je sklovitá pridáme dva nadrobno nakrájané...

Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

Plnené šampiňóny na slovenský spôsob
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé...

Grilovaná špargľa v slanine s barbecue omáčkou
Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Morčací plátok na marhuliach
Ráno jsem řešila v Albertu oběd. No a má spolubojovnice s váhou mi poradila:-)) Strašně mi...

Slaný koláč plněný masem
Na oleji orestujeme cibuli a papriku se žampiony, osolíme a opepříme a přidáme nakrájené maso, ...

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

Kurkumové kuracie stehienka
Ak máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte....

Zemiaky s cuketou
Keď už mám v záhrade nové zemiaky aj cukety robievam takýto ľahký obed.

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...

Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...

T-bone steak
Tento recept je skôr o pekných surovinách ako o samotnom postupe :) Verím, že aj tak...

Brokolicové taštičky
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky, a hlúb očistíme a pokrájame na malé kúsky...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....