Žemľovka fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 11. augusta 2011

Žemlovku robím len zriedka - keď mi zvýšia nejaké rožky z predošlého dňa, a vtedy do nej dávam, čo práve mám doma v špajzi alebo chladničke. Dnes sme mali tvarohovo-čokoládovú :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

7 ks , z predošlého dňa
500 ml
250 g
3 PL
1 balíček
1 ks
60 g
50 g
2  balíčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky pokrájame.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 1 PL cukru.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spravíme zálievku, do ktorej budeme namáčať rožky: v mlieku rozmiešame vajíčko, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor a zlatý klas.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok sklenenej zapekacej misy rozložíme 1/3 namočených rožkov. (misu netreba vymastiť)

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na rožky rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu lyžičkou rozdelíme čučoriedkový džem (alebo hocijaký iný, aký máme doma). Nasleduje ďalšia vrstva z rožkov.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom na rožky rozdelíme čokoládu (ja som dala orieškovú) a nutelu. A naposledy dáme zase rožky.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zvyškom mlieka zalejeme celú žemlovku a na vrch pokrájame maslo. Dáme piecť do rúry na 30 min. na 200 C.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Nerobievam s čokoládou,ale žemlovka je lákavá a pre zmenu ju máme radi.Robím ju vždy aj s nejakým ovocím,najčastejšie s jabĺčkami a tvarohom.Tvoj recept je lákavý.
Robievam aj s rôznym ovocím, kedy čo mám doma, ale tentokrát som mala chuť na čokoládu :-) Tento recept má veľa alternatív, hocičo sa môže pridať alebo zameniť za rôzne dobroty, a preto môže byť žemlovka stále iná.
S čokoládou som ešte nejedla, ale žemľovku som včera tiež robila, s jabĺčkami a tvarohom....za vyskúšanie stojí aj tvoja verzia....
Robievam žemlovku, ak keď už nie tak často, ale táto, s čokoládou sa mi celkom páči a zaujímavý je aj ten pridaný Zlatý klas do mlieka, mala by som najbližšie vyskúšať. Len ja dávam do mlieka iba žľtka a z bielkov sneh navrch, práve kvôli tomu chrumkavému, ja to mám vysušené, tak preto.

Pridaj komentár k receptu: