Foto: katkaszaboova
Žemlovku robím len zriedka - keď mi zvýšia nejaké rožky z predošlého dňa, a vtedy do nej dávam, čo práve mám doma v špajzi Zobraziť celý popisŽemlovku robím len zriedka - keď mi zvýšia nejaké rožky z predošlého dňa, a vtedy do nej dávam, čo práve mám doma v špajzi alebo chladničke. Dnes sme mali tvarohovo-čokoládovú :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rožky pokrájame.
-
2
Tvaroh zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 1 PL cukru.
-
3
Spravíme zálievku, do ktorej budeme namáčať rožky: v mlieku rozmiešame vajíčko, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor a zlatý klas.
-
4
Na spodok sklenenej zapekacej misy rozložíme 1/3 namočených rožkov. (misu netreba vymastiť)
-
5
Na rožky rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu lyžičkou rozdelíme čučoriedkový džem (alebo hocijaký iný, aký máme doma). Nasleduje ďalšia vrstva z rožkov.
-
6
Potom na rožky rozdelíme čokoládu (ja som dala orieškovú) a nutelu. A naposledy dáme zase rožky.
-
7
Zvyškom mlieka zalejeme celú žemlovku a na vrch pokrájame maslo. Dáme piecť do rúry na 30 min. na 200 C.
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu