Zapečené rezne

letisia - fotkaletisia, 20. októbra 2010

Suroviny





Postup

  1. 1

    Bravčové rezne uviedla ako všeobecnú surovinu, je jedno či to bude krkovička, pliecko, stehno, všetko sa hodí. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na plátky.

  2. 2

    Na hlbší plech si dáme alobal, tak aby sme ním potom prekryli už naložený plech. Ukladáme suroviny od kraja ako harmoniku (po výške) po celej šírke plechu, teda v radoch. Začneme zemiakmi, potom cibuľa, mäso (viac kusov vedľa seba), slanina a znovu zemiaky, cibuľa, mäso, slanina, až kým neprídeme na druhú stranu plechu.

  3. 3

    Všetko polejeme šľahačkovou smotanou, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Asi po hodine odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré to je iste, ale neviem, ako budem stavať zemiaky a cibuľu, totiž, neviem si predstaviť, ako sa to má uložiť. A normálne - vodorovne to nejde?
letisia
evanaaa, keď to budem robiť, dám sem fotky. Ja si vždy na jednej strane podopriem plech, aby som ho mala trošku naklonený a tak mi tie rady nepadajú, ale držia pekne "vzpriamené".
bozidara
Tento recepr poznám.Je výborný nie je pracný.Čerstve jedlo veľmi dobre chutí.
bedrunka
Je to ako živánska na plechu poliata šľahačkou. Robievam niečo podobné ale niekedy pridám aj klobásu a v lete zelenú papriku a paradajky. Rýchlovka v jednom hrnci - pekáči, hotová za necelú hodinku. Nezalievam šľahačkou
ocenko
urcite vyskusam som mesova a urcite nam bude chutit
evanaaa
Letisia, asi to skúsim ako radíš. Je to dobré, na plech sa toho veľa zmestí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia