Postup
-
1
Bravčové rezne uviedla ako všeobecnú surovinu, je jedno či to bude krkovička, pliecko, stehno, všetko sa hodí. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na plátky.
- 2
Na hlbší plech si dáme alobal, tak aby sme ním potom prekryli už naložený plech. Ukladáme suroviny od kraja ako harmoniku (po výške) po celej šírke plechu, teda v radoch. Začneme zemiakmi, potom cibuľa, mäso (viac kusov vedľa seba), slanina a znovu zemiaky, cibuľa, mäso, slanina, až kým neprídeme na druhú stranu plechu.
- 3
Všetko polejeme šľahačkovou smotanou, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Asi po hodine odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu