
Bôčik pečený v mlieku s cesnakom, francúzska cibuľová zálievka
Niekedy je ťažšie tie recepty pomenovať ako uvariť :). Tento recept je inšpirácia od Irenaw, ...

Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...

Široké nudle se zelím a gazdovskou slaninou
Čím chutnější slanina a k ní křehké špičaté zelí, tím je jídlo chutnější. Zelí stačí...

Sekaná pečienka z diviaka
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.

Fašírky na môj spôsob
Prišla som navštíviť priateľa do Rakúska, tak mu vymýšľam rôzne dobroty, ktoré musia byť hlavne...

Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou
Mala som veľa baklažánu a bolo treba niečo vymyslieť. Vyprážaný baklažán som nechcela variť tak som...

Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína
Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a...

Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...

Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary...

Hovädzie plátky so stonkovým zelerom a sušenými hríbmi
Až do Des Moines IOWA došla zvesť, že u nás, doma na Slovensku, už...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji...

Zemiakové fŕkance s kapustou
Sú výborné ako samostatné jedlo ale nahradia aj knedľu k pečenému mäsku. U nás je obľúbená...

Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....

Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami
Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak,...

Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.

Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...

Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...

Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.

Palacinky Hortobágyi
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, ...

Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...

Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme...

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...

Mäso v kávovej marináde na sviečkovú
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste...

Ekşili Patlıcan (dusený baklažán nakyslo - fotorecept)
Baklažán je u nás doma "pečený varený". A to doslova. Vyskúšajte tento recept na...

Francúzska pochúťka s kuracím mäsom
Ďalšia rýchla, zdrava a výborna pochúťka:) Veľmi vhodné ako studený obed, alebo večera pre tých ktorí maju...

Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...