
Pečený králik à la Bety
Milujeme multikultúrne obchody. V ruskom obchodíku som našla králika. Ideme na to...

Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...

Živánska
Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez...

Pekelné bravčové koleno podľa horárky
Tento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore....

Ratatouille po našom
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm. Jeho príprava nie je náročná a výsledok je veľmi chutný....

Huby na paprike
Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.

Morčacie cigaretky - bielkovinový deň
Morcaci rezen rozklepem na tenko, osolime. Alobal vytriem stetcom trochou oleja. Polozim nan rezen,...

Vegánske bezlepkové slivkové gule
Ďalšia vegánsko-bezlepková výzva zvládnutá! Dnes som chcela na obed spraviť slivkové gule a aby som dcére vegánke...

Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna....

Grilované kuracie prsia so zeleninou a ryžou
Mám novú keramickú panvicu na grilovaniu, tak som ju hned skúšala:-) Neudávam presný počet použitých surovín,...

Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi
Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do...

Šišky s mäsovou plnkou /fotorecept/
Tento recept mám od bývalej susedky mojej mamky. Pôvodne mal slúžiť na zúžitkovanie vareného mäsa z polievky....

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....

Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....

Zapekané zemiaky so zeleninou
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. 1 zemiak rozložíme na dno pekáča potretého olejom...

Pečienkami plnené pečené kuracie stehno
Obľúbené plnené kuracie stehná, ktoré som teraz pre zmenu naplnila kuracími pečienkami.

Zemiaky zapekané so zeleninou a syrom
Zemiaky zapekané so 4 druhmi zeleniny - olivy, kukurica, pór a paradajky a 3 druhmi...

Chrumkavé kuracie ražniči
Podeľte sa s chutným chrumkavým ražniči so svojimi kamarátmi a uvidíte, ako im bude chutiť.

Lečo s cuketou
... toľko tu spomíname cuketu, tak som si dovolila aj jeden môj obľúbený recept pridať...

Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....

Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...

Pečené zemiaky so zeleninou, šampiňónmi a syrom
Recept je veľmi jednoduchý, u nás obľúbený. Zeleninku si môžeme zvoliť podľa chuti, či...

Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi...

Hašé z hovädziny so syrom
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z...

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Balkánske čufty podľa Nikitu Slováka
Známy slovenský režisér a libretista Nikita Slovák pripravil pre nás jedlo plné chutí.

Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...
Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...

Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.

Vyprážané hovädzie držky
Len zvedavosť po chuti mi dala impulz k vyskúšaniu tohto receptu.

Falafel
tento recept patri do arabskej kuchyne, ale je zdravy a chutny a moze sa zaradit do...

Konfitované jahňacie lýtko
Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky