Foto: afataga
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som to uvarila. Recept je z knihy od francuzskej kucharky, Zobraziť celý popisNedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som to uvarila. Recept je z knihy od francuzskej kucharky, meno som zabudla. Carbonnade znamená v preklade pripravený na drevenom uhlí, kedže nemám milier, príprava prebiehala v rúre. Pôvodne sa vraj jedlo robilo práve v milieroch hlavne vo Flámsku, ale ja severnom Francúzsku. Tento recept som tu nenašla, tak možno sa niekto poteší.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
V recepte sa uvádza hovädzie zadné, alebo pliecko. To, čo sme jedli, bolo z kližky. Podarilo sa mi kúpiť krásny krk z býka a dala som kúsok kližky. Ja som robila z cca 1,5 dávky, to si už vie každý prispôsobiť. Mäso som pokrájala na plátky a tie ešte na polovice.
-
2
Do woku som dala olej a maslo a mäso som postupne opekala po častiach, aby sa zatiahlo a ukladala som ho do misky.
-
3
Musela som vyskúšať, aký by bol z toho krku steak, šlo by to :-), že mňam :-)
-
4
Do výpeku som dala cibuľu nakrájanú na mesiačiky a opekala som ju asi 10 min., pridala som ešte kúsok masla. Pridala som do nej cesnak a cukor, znížila teplotu a dusila som ešte 5 min.
-
5
Zapla som rúru na 150°. Cibuľu som vybrala do druhej misky. Do výpeku som vyliala šťavu, čo pustilo mäso, pridala som múku a za chvíľu pivo. Pridala som soľ a korenie a povarila pár minút. Na foto je šťava z mäsa s múkou.
-
6
Do pekáča som dala polovicu mäsa, polovicu cibule, tymián a bobkový list a celé som to zopakovala. Omáčku z woku som vyliala do pekáča.
-
7
Piekla som zakryté 3 hod., alebo kým je mäso mäkké.
-
8
Príloha: krajce bagety som opiekla z oboch strán, jednu stranu som natrela horčicou a znova dala na chvíľu pod gril. Má sa to robiť tak, že bageta s horčicou sa má uložiť do pekáča na mäso a tak dať pod gril, ale nemám taký veľký gril.
Ja som sa potešil. Vyzerá to fajnovo. Škoda len, že sa to nedalo zaradiť aj do Slovenskej kuchyne aby som mohol použiť masť.:) No čo už. Jedine, že by si mi udelila výnimku. Nabudúce to príď urobiť ku mne. Pod môj gril by sa to vošlo. Rcp. chválim a ukladám do šuplíčka. 5*. Pekný zbytok nedele Ti prajem.
alebo si trochu zacvicit :)
recept je odtiaľ.
@mirop dakujem
@yogicek vynimka udelena :-), chcela som presne dodrzat rcp, tiez radsej pouzivam mast, nabuduce dam este viac cibule, jasne ze pridem, ale len ak mi nakrajas tu cibulu :-) len aby sme to nezozrali len opecene :-)
@svedka je mi luto, ale s tymto ti naozaj nepomozem, netusim, kde si si odlozila chilli, musis lepsie pohladat
napisala som snad niekde, ze rco je tajny a ze ja som prva na svete, kto ho uverejnil? :-), je napr. aj tu: www.varime.sk/recepty/hovezi-carbonnade/,...
tak uz mozes pokojne zaspat, teda ked najdes to stratene chilli
@elixir dakujem a teba neucili, ze s plnym bruskom sa nema cvicit? :-) ta prechadzka je lepsi napad, ta cica mi pripomina trochu nasu Mafiu, co sa nam stratila, napadlo ma, ze nieco podobne by sa dalo urobit asi aj z hlivy, alebo baklazanu, aj ked to samozrejme bude mat uplne inu chut
@pusta vtipna ako vzdy, ale uplne vedla :-)
@afataga-var íš i pečieš kvalitne..jednoducho..nech sa darí..
popršalo..?? bo u nás áno..sa vytešujeme..:-)
@svedka kazdy ma asi inu predstavu o tom, co je vtipne, mne sa napr. zdalo celkom vtipne, co som ti odpisala, ja som dobre pochopila, ako si to myslela, tentokrat som chcela presne dodrzat povodny rcp, aby nabuduce vedela, co mam zmenit, nedakujem :-)
mohla si to aspoň uviesť, patrí sa :-)))
môžem ti s ňou teda pomôcť :-)
@hanak taka oplzlost by ma nikdy nenapadla :-)
@svedka vyskusaj
@izabella929 dakujem
@pipinulka :-)))))))
@pusta ty si ta posledna, ktora vie, co sa patri, samozrejme, ze pokojne si tu mozes pisat co len chces, ale nestojis mi za to, aby som na to este reagovala
@denyany dakujem, ak budes robit, pokojne daj viac cibule, nemam dovod vymyslat si a klamat, ako poniektori
inak zrazu už aj pivo ti chutí - tak na tvoje zdravie nech slúži.
ja aspoň pod vlastnými receptami tých druhých, ich autorov nezhadzujem, čo ty robíš rada :-)
vieme to všetci, takže reagovala by si zbytočne :-)
@pusta , nie som tu deň, ani dva, ani rok, ani dva, viem už čo to o vareche a jej návštevníkoch, mám svoj názor kto aký je, môj názor, jeden taký, druhý onaký, otázka znie, ale prečo ty už nemáš hrdosť, nezastaviť sa pod @afataginom recepte a neodpustiť si to ,,bingo, škodoradoť, že recept je z labužnik? čo ťa na tom potešilo? že kopíruje recept? a keby aj, že prečo nedala zdroj? prečo som ja nepridala zdroj na makové palacinky, ked som ich videla na No salty, urobila, upiekla a podala na varechu? prečo by som mala? slušnosť? aká slušnosť? kto tu dal podmienku uvádzať zdroj? ty osobne si vymyslela všetky svoje recepty, ideme do hlbky, že či pri každom máš zdroj? neskutočné fakt! mala by si byť príkladom v tvojom veku, ako @sovka , @jerica , @tatranka , nech mi prepáčia ostatné, ktoré si vážim, ktoré nemenujem, pracovité, znalé ženy, čo slovo, písmo, to vážnosť písma, aspoň u mňa. Variť vieš, piecť vieš, ale preboha, maj svoju kultúru, vážnosť nejakú a nie sa stále s niekým handrkovať a to handrkovanie a tebe krivdenie, teba osočovanie čo napíšeš predpokladám, vyplýva len z toho, že veľa ľudí na vareche vie, čo si, kde si, ako si, veľa ľudom si to sama osobne či už povedala, napísala a Ty aj napriek tomu pri každom recepte sa snažíš popísať siutáciu čo nie je, ale iba predstavu, ako by si si to chcela predstaviť, ako by to v rodine malo vyzerať, to ľudi dráždi a nemajú na to žalúdok poniektorí čítať, ked vedia, že je to inak, ale úplne inak a preto si dovolia k Tebe to, čo si dovolia.
@afataga Krásny recept s krásnymi fotkami, niet čo dodať, si profík.♥
www.simplyrecipes.com/recipes/carbonnade_beef_and_beer_stew/...
@svedka , babi z Kanady ktora pridala na labuznikovi tento recept dobre poznam, mozem sa jej opytat odkial to opisala.
@renulienka mas pravdu aj ja tu mam Flamsku verziu tohto vyborneho lacneho receptu
varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-flamska/19563-recept.ht...
ja si svoje súkromie žiarlivo strážim - a ak máš na mysli môjho priateľa, áno píšem pod mojimi rp o ňom, ale v tom nič mimoriadne nevidím, píšu aj iní.
s nikým z varechy si nič nepíšem,
nehandrkujem. ak ma napadnú, tak sa bránim a vrátim nemilosrdne takou mincou, akou som dostala.
ked ma napadnú, bránim sa.
ak sa mi recept páči, pochválim ho, aj nie, nevyjadrím sa..
ja zdroj vždy uvediem.nemám s tým žiaden problém, na vareche však uvedie málokto a aj to vieš. je to podľa môjho názoru určite o slušnosti, nie je na tom nič zlého. sama vieš, že niektoré recepty sú tak rozšírené, že môžu byť veľmi podobné a tomu, kto už na varechu niečo také pridal, sa môže zdať, že je to jeho recept, ale nie je a ty to veľmi dobre vieš.
mám hrdosť a pod týmto receptom to nie je vôbec o mojej hrdosti, ale o tom, že @afataga rada ponižuje iných a často - nehovor, že si si to nevšimla a nevieš o tom.
preto bolo to moje "bingo"
ak si myslíš, že nemám pravdu s tým zdrojom, tak prikladám kópiu z labužníka:
11.02.04 vloženo
6613x zobrazeno
Počet porcí
4 porce
Ingredience
3 lžíce másla
2-3 lžíce oleje
900g zadního hovězího nebo kližky nakrájené na kostky
4 cibule, nakrájené
1 utřený stroužek česneku
1 lžíčka hnědého cukru
1 lžíce polohrubé mouky
500 ml hořkého černého piva
sůl a pepř
2 bobkové listy
4 snítky tymiánu
krutony:
8 plátku bagety
dijonská hořčice
RECEPT Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
babiFrancouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
Postup
Předehřát troubu na 150°C.
Rozpustit máslo na prudkém ohni ve velkém kastrolu se lžicí oleje. Postupně na tuku osmažit maso po všech stranách. Vyjmout maso na talíř.
Přidat další lžici oleje a osmažit cibuli. Smažit ji na středním ohni asi 10min. a potom přidat česnek a cukr a smažit dalších 5 min. Je-li zapotřeby, přidat další lžíci oleje. Vyjmout cibuli na další talíř.
Snížit teplotu na nízko, nalít do kastrolu všechnu šťávu, co vytekla z masa na talíř a zamíchat dovnitř mouku. Sejmout z ohně a přilít po troškách pivo, které bude pěnit. Vrátit kastrol na oheň a nechat směs jemně probublávat, až zhoustne. Osolit a opepřit.
Navrstvit maso a cibuli do kastrolu a zastrčit mezi ně bobkový list a tymián. Přisolit a připepřit během vrstvení. Nalít tekutinu na maso. Přikrýt kastrol a pomalinku vše dusit po 2,5–3 hodiny nebo až je maso měkké.
Připravit krutony:
Otoustovat nalehko plátky bagetky po obou stranách a potřít je hořčicí. Poskládat je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dát na moment pod gril v troubě.
P.S.: Carbonnade znamená „připravené na dřevěném uhlí“. Je to flámský recept, ale běžný v severní Francii.
Recept je z kategorií: Guláše
teda žiadna francúzska kuchárska kniha, o ktorej @afataga píše v úvode receptu, ona, ktorá tak rada ponižuje iných a tak rada vŕta do iných.
o toto tu išlo, o nič iné.
napísala som to s naprostou vážnosťou.
možno teraz pochopíš @havino - Tánička moja a preto som sa k receptu od Af nevyjadrila.
a je aj jasné kto klame.
chceš tvrdiť, že nie je pravda, že Af ponižuje iných, napáda ich a znehodnocuje svojimi komentami ich recepty?
okrem toho tu evidentne klame, tak som pridala kópiu celého receptu, nech každý vidí a môže si to porovnať.
chcela som, aby vedela aj ona sama, ako chutná také "chilli", ked ho hodí iným do tváre. o toto mi išlo. o nič viac
nešlo mi o to, že neútočí sa tu na mňa.
ale o to, že tak rada ona útočí na iných
nevrav,. že o tom nič nevieš a že si si to ešte nevšimla.
aj ty máš vo zvyku zastávať sa iných, ja to však nehodnotím ako tvoje tantrum - naopak, páči sa mi to od teba.
bud v kľude, už sa nezastanem nikoho.
Vieš, že akcia vyvoláva reakciu, sama to hovoríš...ale aj reakcia je akcia a vyvolá ďalšiu reakciu, a tak dokolečka. A niekde to už prestať musí.
ešte raz, ak sa mi recept páči - pochválim ho.
ak sa mi nepáči - nevyjadrím sa.
to je celé.
čo, prečo a kde napíšem, to prenechaj tiež mne, ty mi nemáš čo určovať.
ani odporúčať, čo mám robiť a kedy a kde, OK?
a prestaň do mňa rýpať všade a pri každej príležitosti, ja do teba nerýpem.
zastala som sa len tých, ktorých Af sústavne ponižuje, ale už to nespravím, nech sa bráni každý sám.
dúfam, že si teraz spokojná.
@caterina , ja budem komentovať to, čo ja chcem, nebudem si pýtať od teba dovolenie.:-)
Pekný deň ti prajem.
začala si už pri svojom vstupe - nemusím ti ich vymenovať a neodpustíš si to ani pod receptami, len si ch pekne prejdi, ak si ich nepamätáš. :-)
ak si teda nerýpala ani tu a teraz, tak si sa jednoducho zabudla vyjadriť k samotnému receptu, však?
áno, ja si budem komentovať to, čo ja budem chcieť a kedy budem chcieť.
Hlásim sa k tým potešeným.
V prvom rade ma oslovila tvoja krásna fotografia,ktorá je 50% výpoveďou o tom,že to bude dobrééééééééééééé!
Dármo,ja dám hodne na foto.Aj sama sa snažím pri svojom recepte o to,aby foto oslovilo.
A ináč mám všetky produkty k tomúto receptu,takže vyskúšam.
sú tu len niekoľkí, ktorí to naozaj vedia,.
to je určite @amelie , aj tam žije časť v roku, vie to určite @2010 a ešte zopár.
ak neveríš mne, potom sa spýtaj priamo ich - a povedia ti niečo o tom.
lacuisinedannie.20minutes.fr/recette-carbonnade-a-la-flamande-1123.h...
želám nám všetkým radostný deň..máme čo jesť..napršalo- úroda zasa bude..
niekedy sa na VARECHE cítim-jak na poslednom súde..
dousmievania sa..dievčatá..:-)
nie, nie som jediná odborníčka na zahraničnú kuchyňu, dokonca ani odborníčka, len som sa o to viac a hlbšie zaujímala. je ich tu viac.
to, že žiješ v Taliansku, ešte vôbec neznamená nič.
uviedla som aspoň 2 mená tých, ktorí odborníkmi sú.
a ked ťa tá francúzska kuchyňa skutočne zaujíma, tak si pozri aspoň na začiatok kuchársku knihu od Jany Martinicovej: Francouzska kuchyně
a budeš "zírať" nad hlúposťou, ktorú si napísala, na začiatok stačí iba úvod, ktorý tvorí tretinu tejto knihy.je veľmi zrozumiteľný.zložitejšie tituly a tie vo francúzskom jazyku pre teba radšej ani nenapíšem, ked si taká dokonalá odborníčka na iné kuchyne,
@pusta mala by si sa vrátiť na gauč k svojmu psychiatrovi, aj keď ten chudák je asi rád, že sa ťa zbavil keď ti odporučil aby si išla anonymne škodiť všetkým dobrým ľuďom tu na Vareche, ale už by hádam stačilo... toľko zla v jednom človeku hádam ani nemôže byť... to vážne nemáš ani jednu dobrú povahovú vlastnosť????
škoda, že práve pod takým pekným receptom sa musí rozprúdiť takáto debata :-)
ty si prípad pre psychiatra, nie ja, hádam sa nebojíš vlastnej chladničky....
DDDDD
@sladkacokolada na teba vcera akosi pozabudla, prepac :-) dakujem, budem rada, ak aj vyskusas a bude chutit
@renulienka mas pravdu, rcp od 2010 je velmi podobny, nevedela som o nom, je este vylepseny o zeleninu
@margaretka28 dakujem, pravdu hovoris veru
@zuzanka1367 aj tebe dakujem
@havino skoda, ze ta presla chut, ak sa ti nahodou niekedy vrati, odporucam vyskusat a to porekadlo o starom psovi poznas?
@2010 pozrela som, jasne ze rcp je v mnohych verziach mozno aj na stovkach webov, takze vlastne ani netusim, kolkym autorom som ho ukradla :-)
@danda3 dakujem, neprehanaj :-)
@elixir sa nezdas :-) ale mam taky pocit, ze nevysvetlis
@tatranka som rada, ze si potesena :-), ty mavas foto omnoho krajsie ako ja, je pravda, ze fotka zaujme, budem rada, ak das potom vediet
@tiginko dakujem, myslim, ze my sme pomerne dost odolni :-) a este si ma aj pobavila :-)
@radost bodaj by si mala pravdu, ze je posledny :-)
@pipinulka to vies, ked clovek nespi celu noc, je z neho len uzlicek nervov :-)
@evusik :-))) a dakujem
@kukulienka71 pokusim sa ti to objasnit, mozno pochopis: ako som uz pisala, chcela som presne dodrzat rcp, aby som druhy krat vedela, ako si ho mam upravit podla seba, neviem, kde som odsudila pivo do varenia, pripomenies mi? aby to teda bolo uplne jasne, je rozdiel s pivom varit a teple pivo, ergo nechladene PIT, este ti mozem nieco vysvetlit? mna by zas zaujimalo, preco si myslis, ze sa cudujem? na to si ako prisla?
máš pravdu, je to presne tak, ako si to napísala.
niet pochýb, že je jednoznačne prevzatý z labuznik.cz.
stačí si pozrieť link od @svedka alebo mnou okopírované a pridané z labuznika.cz. a pekne porovnať.
nič hrozného by sa nikomu nestalo, keby to čestne uviedol a nekecal v úvode, že je od francúzskej kuchárky, potom od kamošky zo zbierky rcp akejsi tv relácie a teraz o rôznych iných zdrojoch z netu - nie je potrebné nič kamuflovať.
vážim si tvoj postoj, o to viac, že máš hotelovú školu a vieš odborne o čom hovoríš. cením si tvoju objektivitu a odvahu.
dakujem za tvoj prístup.
dakujem.
my to o tebe vieme už veľmi dávno.
dzivčence ale ste ma pobavili, konecne veselo :-)
@alex37 dakujem, mudro hovoris, aj tebe pekny tyzden aj leto
@janger to som netusila, ze je to az take zname a rozsirene jedlo, teda mozeme predpokladat, ze ma uz aj mnoho variacii, urob ako ja, nevsimaj si a bude ti dobre :-)
@methi ved byk, nie krava :-), krava je uplne v inej mastali
@jujoska :-))) dakujem, no veru, vselico chodi po svete
Pozerám, že sa to tu od včera keď som čítal Tvoj rcp., ktorý si ako som zistil ukradla kráľovi Ľudovítovi XV. za ktorého vlády tento recept vymyslel jeho dvorný kuchár, pekne rozbehlo. Ďakujem Ti za udelenie výnimky. Za odmenu tú cibuľu nakrájam. Ja pri nej neslzím. Roním ale krokodílie slzy pri čítaní niektorých komentárov pri tomto recepte. Pekný večer Ti prajem. Viac nemôžem, nevidím na monitor. Musím si ísť utrieť tie slzy. Pa.
Vidíš, kvôli slzám som Ti aj nick poplietol. Prepáč.
Neviem teda , preco musi byt okolo toho tolko jedovatych slin :-)
Niektori ludia zjavne nedokazu byt bez sporov , hadok a svojich smiesnych zabo-mysich vojen .Dovod sa vzdy najde - kazda hlupost je dobra . Asi jediny sposob ako ich umlcat je - ignorovat , nekomentovat a neodpovedat na tie neskutocne smiesno-trapne poznamky :-(((
Diskusia sa mi už až tak nepáči, ale čo narobíme.. komu niet rady, tomu niet pomoci.
@katkat mas pravdu, ani ja nemam rada torty, pozerala som tvoje rcp a ver mi, toto jedlo nie je o nic tazsie, ako tie tvoje gulicky a hlavne to nie je take pracne
@jozka2 co sa tyka chrusta, absolutny suhlas, ale nie celkom suhlasim s tym, ze sa uz nic nove vymysliet, su tu varechacky, co tu maju vymyslene rcp, aj ja ich tu mam niekolko a tu malu porciu pre teba by som ozelela :-)
@yogicek prepacim, no ale si ma riadne vydesil, ci ma teraz nestrcia pod gilotinu :-), to mas slzy od smiechu?
@babidla dakujem, veru mudro hovoris, ako vzdy, ako si si vsimla, aj mna to uz napadlo
@katka78 dakujem, asi tak nejako to bude na tom svete hrbatom :-)
@mesiar50 dakujem
@elixir tak to by naozaj zaujimalo, ak sa odhodlas, daj vediet
Nie je tak dávno čo ste si tu s pustou skákali do vlasov a odrazu ste také veľké kamošky? Ani sa mi nechce veriť. Času len dočasne. Ako poznám tú pani tak prímerie nebude dlho trvať. Holt , Dolná zem a mentalita jej obyvateľov sa nezaprie.
@concord , dal si tu 2 recepty, podľa komentárov sa dá mnohé domyslieť, ale sú to iba domnienky... mnohým sa zmýšľanie na niektoré nicky zmenilo v mesiacoch, nie po rokoch... vnímam to, ja som skúšala iba 5 receptov, štatisticky nepreukazateľné (ja viem), všetky mi vyšli. Ty si sa nechal nalákať tiež. Mám jedinú otázku, keďže sme pod receptami Af - ktoré si skúšal podľa nej? vydarili sa? lebo mne nejako chýbajú fotky pod jej receptami, ako ju chválopevci nasledujú, varia a fotky pridávajú. Fotiť vie dobre odnedávna - nehádam sa... začiatky na vareche boli ťažké - každý sa vie presvedčiť
@hanak , fešný chlap, som si myslela, že platí iba pri ženách, čím krajšia... asi som sa mýlila :-)
Presne takto si ju predstavujem. @safran , na fotkách nezáleží. Usudzujem podľa toho, ako ťa hodnotila kukučka. Ty sama hovoríš, čím krajšia......Tak asi platí aj čím škaredšia......
Aj keby som bola škaredšia (ako Ty), tak nebudem taká smiešna, malicherná, zádrapčivá, hnusná, necharakterná ku človeku, čo mi nikdy nič neurobil. Teraz som práve nehovorila o sebe. Vieš byť taký aj ku mladej tehotnej žene. FUJ!
Prečítaj si Tvoje a moje komentáre k tomuto receptu @kukulienka a potom posudzuj môj a tvoj charakter. Práve pre ďalší vývoj udalosti si neviem predstaviť teba, ako priateľku. Kto chce, nech si to pozrie a posúdi. A k fialovej....sa už nevyjadrujem, fakt mi za to nestojí.
@kukulienka , tu hľadaj odpoveď na tvoju prvú otázku. Ty na ňu odpovedáš sama v tvojom komentári pri tomto pustinom recepte dňa 9.marca 2014 o 10.52 hod. A čo sa týka @safran , nevieš čítať, alebo si si už pred spaním chľupla báracpálenky, či ako sa to volá?
Ludia budme toleranrtny, ved dnes okrem par vynimiek, naozaj nie je mozne vymyslat nove recepty. Ale je stale moznost ich vylepsit, alebo oboznamit siroku verejnost o existencii tychto receptov.
@jozka2 ja nehovorim o tom, ze niekto vezme rcp napr. na segedin, alebo svieckovu a pomeni nejake suroviny, ja tu mam naozaj nejake rcp, ktore som vymyslela, ak chces, isto ich najdes a nie som sama, v ostatnom s tebou suhlasim
@marianne som rada, ze sa ti rcp paci
@kecemis dakujem za pochvalu aj mudre slova, ale nie celkom mas pravdu, vyjadrili aj nasi zahranicni varechaci, nebudem menovat, aby sa zas cosi nezvrhlo, ja si nemyslim, ze taketo nejake zabavne debaty su len tu, verim tomu, ze by clovek nasiel aj inde a asi by ani dlho hladat nemusel, vidis, co si postihal a o nic si neprisiel :-) pekny den ti prajem
vcera 16.25 som pisala o tom oku, zdalo sa, ze sa to tu trochu upokojilo, tak som bola zvedava, ci iba nie sme v oku hurikanu, ved si videla tie filmy ako sialenci nahanaju hurikany a ked su v oku, pohodicka a potom to vypukne znova, a ukazalo sa, ze som mala pravdu :-)
@kukulienka71 ale, ale, citim z tvojho komentu zavan niecoho, coho, to nech si kazdy domysli a vynimocne s tebou suhlasim v tom, ze sa dobre bavim, a to aj vdaka tebe
Doporučila by som každému spraviť si odstup, život je o inom ako o dokazovaní veľkosti vlastného ega a hre na "kto koho prečúra".
@afataga , "kto umí, umí, kto neumí, čumí" ... vravia bratia Česi a Ty naozaj umíš, famózne si navarila, rada podľa Teba niekedy vyskúšam, vďaka za inšpiráciu...
To všetko ostatné okolo toho je len vírenie prachu pri naháňaní si vlastných chvostov... máš môj obdiv, opäť :)
a mne čo..??za trpezlivosť mlčať..há..??..:-)
@eviana dakujem, myslim, ze nebudes lutovat, ak skusis navarit
@leomax a @hanak , neda sa mi inak, iba s vami suhlasit, iste osoby uz ani nekomentujem, skoda casu
@hanak v TS sa neda poslat mailova adresa, ale mam ju v profile
@tiginko o teba ja strach nemam, moja kristalova gula hovori, ze my strojari sa nedamelen tak zlomit, ako nejaky uberaci noz, vsak @rea1 ? :-)
@frezia68 dakujem za tvoje slova, z duse mi hovoris, som rada, ze sa ti rcp paci
len aby bolo jasno
[fraze]=Skv%C4%9Bl%C3%A1+chu%C5%A5+Francie+-+Kay+Halseyov%C3%A1
Drzim vam palce a prajem si svetovy mier :))) hlavne na varche!