Gratinované zemiaky na spôsob Čarda
Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 22. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 22. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a aj so šupkou prekrojíme na polovicu. V strede lyžicou vydlabeme menšiu priehlbinu. Zemiaky naukladáme na vymastený pekáč.
- 2
Slaninu a šunku nakrájame nadrobno, zmiešame s paradajkovým pretlakom, pridáme soľ a korenie.
- 3
Zmes dáme na zemiaky a dáme piecť do rúry na 30 minút pri 200 °C. Medzitým nastrúhame syr, ktorý potom nasypeme na zemiaky a necháme zapekať ešte 2 minúty.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu