Milované sladké jedlo od mojej maminky :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryžu umyjeme, nasypeme do mlieka, osolíme štipkou soli a uvaríme do mäkka. Maslo, cukor a žĺtky dobre vymiešame a primiešame do vychladenej ryže. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a zľahka ho primiešame do ryže. Nakoniec pridáme ovocie podľa chuti. Ja mám najradšej doma zavárané marhule alebo čerešne.
- 2
Všetko vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 1/2 hodiny, kým sa nám na vrchu nezačne nákyp zapekať do zlato-hneda.
- 3
Ryžový nákyp zvyčajne zalievajú šťavou z ovocia, aby nebol suchý. Ja to však zaliate nemám rada, ale nákyp podľa tohto receptu je šťavnatý a veľmi chutný.. samozrejme to záleží od toho ako dlho ho necháte piecť... Prajem dobrú chuť :) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu