Recept som pred cca 10 rokmi objavila v jednom časopise. Je to ľahôdka pre každého kto má rad mak a tvaroh :)
4-5
porcie
porcie
5-8 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 dl prevarené |
|
1 ks (sáčky) |
|
10 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
5 g rozpustené |
|
|
|
rôzne podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vlažným mliekom zalejeme nakrájané pečivá, pridáme tvaroh , vajce, vanilkový cukor, kryštálový cukor a zmiešame na hustú zmas.
- 2
Medzi tým si na šporáku postavíme do hrnca vodu. Z masy tvarujeme guľky, ktoré zavárame do vriacej vody. Počkajte kým vyplávajú na povrch ( cca 4-5 min ) a vyberte ich.
- 3
Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a v tejto zmesi obalíme guľky. Hotové na tanieri polejeme roztopeným maslom. Podávajte ozdobené šlahačkou a ovocím, môžete pridať aj šťavu s kompótu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu