Kominárske gule

mucko1 - fotkamucko1, 10. februára 2012

Recept som pred cca 10 rokmi objavila v jednom časopise. Je to ľahôdka pre každého kto má rad mak a tvaroh :)

4-5
porcie
5-8 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
3 ks
1 dl prevarené
1 ks (sáčky)
10 g
10 g
10 g
5 g rozpustené
 rôzne podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vlažným mliekom zalejeme nakrájané pečivá, pridáme tvaroh , vajce, vanilkový cukor, kryštálový cukor a zmiešame na hustú zmas.

  2. 2

    Medzi tým si na šporáku postavíme do hrnca vodu. Z masy tvarujeme guľky, ktoré zavárame do vriacej vody. Počkajte kým vyplávajú na povrch ( cca 4-5 min ) a vyberte ich.

  3. 3

    Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a v tejto zmesi obalíme guľky. Hotové na tanieri polejeme roztopeným maslom. Podávajte ozdobené šlahačkou a ovocím, môžete pridať aj šťavu s kompótu. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

radulienka
To aj mne hneď napadlo a potom, prečo raz v prvej osobe množného čísla - zalejeme, postavíme - a potom v druhej osobe množného čísla - zmiešajte, počkajte - @mucko , treba to mať ujednotené, ale recept sa zdá byť perfektný, len neviem, či sa to nerozpadne, nie je tam ani vajce, ani múka, čím to potom drží pokope? Nehnevaj sa, sú to len skúsenosti, ktoré gazdinká postupom času zbiera - nedaj sa tým odradiť, chceme len pomôcť.
julica
mňam, vyzerá to super - podľa mňa to drží ten tvaroh
radulienka
@mucko1 , prepáč, ale keď som klikla na tvoje meno, zistila som, že je tam 35 ročná žena, tu hore v recepte je 8 ročné dievča, tak sa netreba diviť, niekde nastala chyba. Ale aj tak by som rada vedela, či do tých guliek ide múka alebo vajíčko, aby to držalo. Vďaka predom za odpoveď a ešte raz prepáč za moje poznámky.
radulienka
Ach, je tam vajce, tak jasné, to určite vyskúšam, zdajú sa fakt byť chutné, díky!
marikafil
Je tam vajce a namiesto múky sú tie rozmočené rožky...poznám, je to veľmi dobré. Mne stačí fúra maku, šľahačku už nepotrebujem.
evanaaa
Ja som sa divila, kde vidíte , že 8-ročná, keď aj pri recepte je vek 36 rokov. A hneď som zaregostrovala aj to vajce, ktoré to spája+tvaroh, ako píše aj @marikafil , rožky už obsahujú ostatné. Podobne ale bez tvarohu ssa robí cesto aj na iné guľky alebo perky, je tu pridané, robila som podľa neho, vyskúšam aj toto.
mucko1
Radulienka netuším ako to drží, ale drží to, tiež som mala najprv strach ale neopodstatnený :-) sú výborné. treba odskúšať. Dakuejm za upozornenie k tej prvej osobe .. opravím to :) ja neviem kde nabrali tú 8 ročnú ????? ale to už dávno nie je pravda .... :) xixixi
ethanel
Celkom zaujimave a jednoduche ... bude to treba skusit :-D uz sa tesim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia