Pizza zo špaldovej múky

tess - fotkatess, 5. augusta 2016
Pizza zo špaldovej múky
Foto: tess
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g
150 ml
1/2 PL
1 PL
1 ks
Ďalej:
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. (Uvedené množstvo vody je len orientačné. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť.)

  2. 2

    Cesto necháme kysnúť minimálne pol hodinu a zatiaľ si pripravíme rajčinový pretlak.

  3. 3

    Rajčinový pretlak: Do vriacej vody pridáme umyté rajčiny. Necháme ich variť až kým neprasknú. Odstavíme ich od ohňa, opláchneme a zbavíme ich šupky. Položíme ošúpané rajčiny na panvicu, rozpučíme ich a varíme na miernom ohni. Pridáme koreniny - oregano, chilli, štipku soli, poprípade bazalku, majorán... (všetko podľa vlastnej chuti) Na záver pridáme kečup. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme od ohňa.

  4. 4

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Pečieme v predhriatej trúbe asi 10, maximálne 15 minút.

  5. 5

    Po cca desiatich minútach vyberieme cesto z trúby, potrieme rajčinovým pretlakom, navrch dáme šunku, šampiňóny, kukuricu, olivy a syr. Dáme zapiecť naspäť do trúby na 5 minút.

Diskusia k receptu

monty469
Pizza je fajn, deti ju majú radi . Tiež sa snažím používať viac špaldovú múku . Si šikovná .-)
cesminaz
Aj u nas mame pizzu radi :-) Tiez pouzivam aj spaldovu na mnoho kysnutych jedal,je vyborna.Zaujimavy postup pecenia,najprv predpiect cesto..ma to nejaky vyznam,alebo rozdiel? Ja by som to dala vsetko naraz do rury :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia