Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi
Foto: martamm
Keďže máme cukinovú sezónu a naša záhrada nám ich ponúka neúrekom. rozmýšľala som, ako ju pripraviť, aby sa nám nezunovala. Ponúkam Vám svoj recept Zobraziť celý popisKeďže máme cukinovú sezónu a naša záhrada nám ich ponúka neúrekom. rozmýšľala som, ako ju pripraviť, aby sa nám nezunovala. Ponúkam Vám svoj recept na vyskúšanie, možno Vás zaujme.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 balík |
|
2 ks bez kože |
|
2 ks |
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
200 gr strúhaný |
|
1 zväzok čerstvá , petržlenová vňať |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájeme nadrobno. Neošúpanú cukinu a šampiňńy nakrájame na kocky, asi 1 cm. V hlbokej panvici rozpálime olej, orestujeme cibuľu, pridáme cukinu a šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, zalejeme paradajkovým pyré, podusíme asi 10 minút.
- 2
Kuracie prsia pomelieme, tofu nastrúhame najemno, spolu dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, dva popučené strúčiky cesnaku, majorán, čierne korenie. vytvoríme kompaktnú masu.
- 3
Touto masou naplníme surové cestovinové rúrky, robila som to prstami, nakoľko som nenašla vrecko na zdobenie koláčov :). Naplnené rúrky uložíme do vymastenej jenskej misy.
- 4
Na rúrky navrstvíme podusenú cukinovo-šampiňónovú zmes. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút upiecť. Upečené podávame posypané strúhaným eidamom, dobrú chuť...
- 2
teraz si mi narobila chutky.Oku lahodné a určite aj chutné jedno.Už je v Kk.Samé dobré ingrediencie
Super gratulujem a vdaka