Foto: lekorica
Tento recept patrí medzi moje obľúbené recepty, lebo je veľmi chutný. Milujem prepojenie chutí mäska so zeleninou.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a olivový olej. Necháme cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň si nakrájame všetky prísady.
-
2
Striedavo navliekame na ihlu. Pre seba som si robila bez slaninky. Manželovi som ju dopriala. :-)
-
3
Aby nám fajnová šťavička nevytiekla, špízy som obalila do alobalu a piekla vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov cca 30 - 35 minút.
Nabudúce zabalím a pošlem ti. :-)
@Haji áno. Aj ja používam morčacie pečienky, ale teraz som kúpila kuriatka z domáceho chovu a tých pečienok tam bolo veľa (teda a kvalita pečienok s tými v obchode sa nedá ani porovnať). Musela som ich spracovať. Tie ihly sú výborné, lebo keď sa nahrejú, tak vlastne mäsko sa aj z vnútra opeká. Mám ich už dlho, tuším som ich kúpila v Lídli. A ďakujem za pochvalu. ;-)
@Kecemis ďakujem.
áno, nevytečie ti tá fajnotka a dokonca aj prsia ostanú šťavnaté.
@Slavkabis ja namiesto leča dávam paradajky a papriku a keď sa to prepečie, má to chuť ako lečo. ;-)
ďakujem. My to robievame často. Tie chute so zeleninkou a mäsom sa prepoja a šťavička ostane v alobale, čiže nie je to také suché. ;-)
Tie ihly treba urcite vyuzit. ;-)