Špíz z kuracích pŕs a pečienok fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 22. februára 2016
Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept)
Foto: lekorica

Tento recept patrí medzi moje obľúbené recepty, lebo je veľmi chutný. Milujem prepojenie chutí mäska so zeleninou.

6
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150 g
2 ks
200 g
2 ks
500 g
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a olivový olej. Necháme cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň si nakrájame všetky prísady.

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Striedavo navliekame na ihlu. Pre seba som si robila bez slaninky. Manželovi som ju dopriala. :-)

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby nám fajnová šťavička nevytiekla, špízy som obalila do alobalu a piekla vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov cca 30 - 35 minút.

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

haji
@Lektorica dělám podobné. Na špízy jsou dobrá i krůtí játra a maso, též kachní játra. -tedy morčacie a kačacie pečienky- Máš bezva jehly, jsou praktické. Já to dělám na špejli a co si budeme povídat, Tvoje jsou krásnější! Radost pohledět!
lekorica
@Bystro (22.2.2016 21:48)

Nabudúce zabalím a pošlem ti. :-)

@Haji áno. Aj ja používam morčacie pečienky, ale teraz som kúpila kuriatka z domáceho chovu a tých pečienok tam bolo veľa (teda a kvalita pečienok s tými v obchode sa nedá ani porovnať). Musela som ich spracovať. Tie ihly sú výborné, lebo keď sa nahrejú, tak vlastne mäsko sa aj z vnútra opeká. Mám ich už dlho, tuším som ich kúpila v Lídli. A ďakujem za pochvalu. ;-)

@Kecemis ďakujem.
stanci11
jeeej, mne sa fest páči ten nápad ako ich zabaliť do alobalu ;) to určite využijem :)
slavkabis
Ďakujem za inšpiráciu 5*, ja robím z bravčového mäska, cibuľa, slanina, klobása a mrkva - môj otec tak robieval a ešte pred koncom dal na to lečo, ale nemusí byť. mňáááám ☺
lekorica
@Stanci11 (23.2.2016 05:34)

áno, nevytečie ti tá fajnotka a dokonca aj prsia ostanú šťavnaté.

@Slavkabis ja namiesto leča dávam paradajky a papriku a keď sa to prepečie, má to chuť ako lečo. ;-)
monty469
Pečienky máme radi, mäsko tiež, nuž neostáva nič iné, len to urobiť :-) Veľmi dobrý recept 5*
monty469
Pečienky máme radi, mäsko tiež, nuž neostáva nič iné, len to urobiť :-) Veľmi dobrý recept 5*
lekorica
@Monty469 (23.2.2016 18:29)

ďakujem. My to robievame často. Tie chute so zeleninkou a mäsom sa prepoja a šťavička ostane v alobale, čiže nie je to také suché. ;-)
kristina47
Páči sa mi to,také isté ihly mám,takže už len pustiť sa do toho.Ďakujem za nápad.Ukladám do kk.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha