Špíz z kuracích pŕs a pečienok fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 22. februára 2016
Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept)
Foto: lekorica

Tento recept patrí medzi moje obľúbené recepty, lebo je veľmi chutný. Milujem prepojenie chutí mäska so zeleninou.

6
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150 g
2 ks
200 g
2 ks
500 g
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a olivový olej. Necháme cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň si nakrájame všetky prísady.

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Striedavo navliekame na ihlu. Pre seba som si robila bez slaninky. Manželovi som ju dopriala. :-)

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby nám fajnová šťavička nevytiekla, špízy som obalila do alobalu a piekla vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov cca 30 - 35 minút.

    Špíz z kuracích pŕs a pečienok (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Lektorica dělám podobné. Na špízy jsou dobrá i krůtí játra a maso, též kachní játra. -tedy morčacie a kačacie pečienky- Máš bezva jehly, jsou praktické. Já to dělám na špejli a co si budeme povídat, Tvoje jsou krásnější! Radost pohledět!
@Bystro (22.2.2016 21:48)

Nabudúce zabalím a pošlem ti. :-)

@Haji áno. Aj ja používam morčacie pečienky, ale teraz som kúpila kuriatka z domáceho chovu a tých pečienok tam bolo veľa (teda a kvalita pečienok s tými v obchode sa nedá ani porovnať). Musela som ich spracovať. Tie ihly sú výborné, lebo keď sa nahrejú, tak vlastne mäsko sa aj z vnútra opeká. Mám ich už dlho, tuším som ich kúpila v Lídli. A ďakujem za pochvalu. ;-)

@Kecemis ďakujem.
Ďakujem za inšpiráciu 5*, ja robím z bravčového mäska, cibuľa, slanina, klobása a mrkva - môj otec tak robieval a ešte pred koncom dal na to lečo, ale nemusí byť. mňáááám ☺

Pridaj komentár k receptu: