Zapečená zelenina s bryndzou
Zapečená zelenina s bryndzou

Bryndzou gratinovaná zelenina

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 8. mája 2017
Bryndzou gratinovaná zelenina
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá Zobraziť celý popisCudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180–200  °C

Suroviny

400 g (mrkva, karfiol, brokolica, hrášok)
180 g
250 g
100 g
3 ks

Postup

  1. 1

    Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.

  2. 2

    Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.

  3. 3

    Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.

Diskusia k receptu

radost
...môže byť...chcem skúsiť...len načim pokúpiť..:-)
staflik
O tom spoznávaní Slovenska cez bryndzové halušky by sa dalo veľa hovoriť, netreba zabúdať, že mnoho cudzincov ich nechce ani vidieť. Takže s tou ich slávou opatrne.
popoluska340
Receptik vyskusany,a mozem len odporucit.Bude casto v mojej kuchyni.Da sa jest samotne,ale aj so zemiacikami a salatom.CHut je vyborna,a neuskodi ani nasej linii,na veceru,bez priloh.


popoluska340
Na veceru som mala na 2x,da sa krasne zohriat,a na chuti nic neubudlo.Dakujem za paradnu inspiraciu,a posielam veela bodikov.



Zaujímavé video z archívu TV Varecha