Zapečená zelenina s bryndzou
Zapečená zelenina s bryndzou

Bryndzou gratinovaná zelenina

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 8. mája 2017
Bryndzou gratinovaná zelenina
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá Zobraziť celý popisCudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180–200  °C

Suroviny

400 g (mrkva, karfiol, brokolica, hrášok)
180 g
250 g
100 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.

  2. 2

    Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.

  3. 3

    Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.

Diskusia k receptu

radost
...môže byť...chcem skúsiť...len načim pokúpiť..:-)
staflik
O tom spoznávaní Slovenska cez bryndzové halušky by sa dalo veľa hovoriť, netreba zabúdať, že mnoho cudzincov ich nechce ani vidieť. Takže s tou ich slávou opatrne.
popoluska340
Receptik vyskusany,a mozem len odporucit.Bude casto v mojej kuchyni.Da sa jest samotne,ale aj so zemiacikami a salatom.CHut je vyborna,a neuskodi ani nasej linii,na veceru,bez priloh.


popoluska340
Na veceru som mala na 2x,da sa krasne zohriat,a na chuti nic neubudlo.Dakujem za paradnu inspiraciu,a posielam veela bodikov.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia