Bryndzou gratinovaná zelenina
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 8. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá Zobraziť celý popisCudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.
porcie
príprava
na 180–200 °C
Postup
-
1
Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.
- 2
Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.
- 3
Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.
Tiež bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu