Bryndzou gratinovaná zelenina

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 8. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bryndzou gratinovaná zelenina Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.

4
porcie
10 min
príprava
15 min
na 180–200  °C

Suroviny

400 g (mrkva, karfiol, brokolica, hrášok)
180 g
250 g
100 g
3 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.

  2. 2

    Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.

  3. 3

    Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist