Závin z mletého morčacieho mäsa fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. decembra 2011

Nebola som si ista, ci maso ktore mam bude dobre na pecenie. Preto som sa rozhodla ho pomliet a upravit ho tymto sposobom.

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

  (mleté)
1 ks
2 strúčiky
2 ks
1/2 salky
2 PL
200 g
120 g
500 g
 na potretie cesta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pouzila som styri horne stehna z morky, ktore som vykostila a maso som zomlela.

    Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K masu som pridala pokrajanu poprazenu cibulu s cesnakom, vajicka, nasekanu petrzlenovu vnatku, struhanku, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala.

    Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na spodnu cast cesta som najprv ulozila cast masovej plnky. Na plnku som potom dala na platky nakrajany syr a ribezlovy dzem.

    Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syr s dzemom som zakryla dalsou castou masovej plnky.

    Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roladu som potom zabalila do cesta a vrch rolady som potrela rozslahanym vajickom. Z uvedeneho mnozstva mi vysli tri rolady. Pouzila som mrazene listkove cesto, ktore uz bolo vyvalkane na rozmer 25/30cm. Rolady som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.

    Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
pekný recept, zaujala ma kombinácia syra a džemu, pri pečení sa to evidentne roztopilo a prepojilo s mäsom.... som zvedavá na tú chuť tak to určite vyskúšam :-)
aj mna zaujala kombinácia džemu a syra v mäsovej plnky neviem si to predstaviť a určite to urobím ja džem nahradím asi s rôsolom z brusníc potom sa podelím s tebou s vysledkom
A týmto krásnym receptom končím , odchod do DL , tie kolony čo ma čakajú , juj nechcem na to pomyslieť , ale určite si spravím čakačku u syna , lebo posúvanie sa meter za metrom je ťahanie centov z vačku , vnuk mi asistuje ktorý recept mám vyskúšať a musím vytlačiť aj tento recept je tiež medzi nimi :-D
Krasne si to skombinovala ...ribezle su vybornou nahradou za brusnice,
ktore sa s morcacinou komplimentuju a k tomu ten syr....pochutka!
Ja pouzivam pomlete morcacie prsia do chili,lasagne,alebo meat balls
s rajcinovou omackou..chuti nam lepsie ako ine druhy masa... aj preto ,ze je zdravsie;-)
Palokuchki,morčacie horné stehno je výborné na pečenie, určite nemáš také staré morky, aby sa to nedalo upiecť :-) skús trebars len prešpikované slaninkou, s cesnakom, rascou, majoránkou či rozmarínom a tymiánom...a cibuľou

Pridaj komentár k receptu: