Foto: palokuchki
Nebola som si ista, ci maso ktore mam bude dobre na pecenie. Preto som sa rozhodla ho pomliet a upravit ho tymto sposobom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pouzila som styri horne stehna z morky, ktore som vykostila a maso som zomlela.
-
2
K masu som pridala pokrajanu poprazenu cibulu s cesnakom, vajicka, nasekanu petrzlenovu vnatku, struhanku, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala.
-
3
Na spodnu cast cesta som najprv ulozila cast masovej plnky. Na plnku som potom dala na platky nakrajany syr a ribezlovy dzem.
-
4
Syr s dzemom som zakryla dalsou castou masovej plnky.
-
5
Roladu som potom zabalila do cesta a vrch rolady som potrela rozslahanym vajickom. Z uvedeneho mnozstva mi vysli tri rolady. Pouzila som mrazene listkove cesto, ktore uz bolo vyvalkane na rozmer 25/30cm. Rolady som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
ktore sa s morcacinou komplimentuju a k tomu ten syr....pochutka!
Ja pouzivam pomlete morcacie prsia do chili,lasagne,alebo meat balls
s rajcinovou omackou..chuti nam lepsie ako ine druhy masa... aj preto ,ze je zdravsie;-)